Union Olimpija se je po šestih letih suše le prebila v drugi del Evrolige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Union Olimpija se je po šestih letih suše le prebila v drugi del Evrolige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Jagodnik in Marque Perry
Kapetan Goran Jagodnik si želi dobrega začetka, tako kot je Ollimpiji steklo v prvem delu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Izjava Jake Lakoviča po žrebu Evrolige
Kroglice Olimpiji namenile Barco in Maccabi

Tekme bodo med 19. januarjem in 3. marcem. Prvi dve ekipi iz vsake skupine bosta napredovali v četrtfinale, kjer bodo med 22. marcem in 4. aprilom igrali na tri zmage. Final 4 bo med 6. in 8. majem v Barceloni.
Po prvotnem sporedu bi Olimpija najprej doma gostila Lottomatico in se v drugem krogu podala v Barcelono, vendar je naknadno prišlo do spremembe, tako da bodo Ljubljančani v 1. krogu gostovali v Rimu, v 2. krogu pa v Stožice prihaja Barcelona.


Odzivi iz tabora "zmajev":
Trener Jure Zdovc: "Žreb je bil pričakovan, saj smo že prej bolj ali manj vedeli, katere ekipe lahko dobimo. Imena govorijo sama zase. Torej Barcelona in Maccabi, ki sta kandidata za prvo mesto v Evroligi, ter Lottomatica, ki se je precej okrepila, a je brez dvoma premagljiva. Šli bomo iz tekme v tekmo in le upam, da nam bo zdravje v drugem delu služilo, saj je za nas zelo pomembno, da nastopamo v polni postavi."

Kapetan Goran Jagodnik: "S soigralci smo si ogledali žreb takoj po treningu. Dobili smo to, česar si nismo želeli. Barcelona je domačin zaključnega turnirja, evropski prvak in prav nje si nismo želeli iz tretjega bobna. Za druge je prav vseeno, koga bi dobili. Maccabi in Barcelona sta favorita, vendar lahko tudi mi vnovič presenetimo. Vsem bo težko v Stožicah. S fanti smo se pogovarjali, da bomo poskusili premagati vse v Stožicah in nato koga presenetiti na gostovanju. Vendar tudi to še ne zagotavlja napredovanja med osem. Super bi bilo začeti z zmago. Potem je veliko lažje. Videli ste, kako je bilo na začetku prvega dela."

Direktor Janez Rajgelj: "Žreb nam je namenil super atraktivno skupino, nasprotniki so same ugledne ekipe, nekdanji evropski prvaki. Včasih je veljalo, da velika imena polnijo dvorano, a zdaj lahko rečemo, da jo lahko napolnimo tudi sami, zato ostaja rahel grenak priokus, saj je bilo mogoče dobiti malo bolj premagljive nasprotnike. Maccabi je standardno izjemno močna ekipa, Barcelona gosti zaključni turnir četverice, zato si brez njih ni mogoče predstavljati Final Foura. Skupina je, kot rečeno, izjemno težka, skupina smrti, a mi bomo naredili vse, da presenetimo nasprotnike in se poskusimo uvrstiti naprej v četrtfinale."


Skupina E: Panathinaikos, Caja Laboral, Unicaja, Lietuvos Rytas
Skupina F: Maccabi, Union Olimpija, Barcelona, Lottomatica
Skupina G: Siena, Real Madrid, Efes Pilsen, Partizan
Skupina H: Olympiacos, Fenerbahče, Žalgiris, Valencia

1. krog, 19. ali 20. januarja:
LOTTOMATICA ROMA - UNION OLIMPIJA

2. krog:
UNION OLIMPIJA - BARCELONA

3. krog:
MACCABI - UNION OLIMPIJA

4. krog:
UNION OLIMPIJA - MACCABI

5. krog:
UNION OLIMPIJA - LOTTOMATICA ROMA

6. krog:
BARCELONA - UNION OLIMPIJA

Izjava Jake Lakoviča po žrebu Evrolige
Kroglice Olimpiji namenile Barco in Maccabi