Derrick Rose zares nima sreče. Izpustil bo že drugo sezono zapored. Foto: EPA
Derrick Rose zares nima sreče. Izpustil bo že drugo sezono zapored. Foto: EPA
Kobe Bryant
Kobe Bryant ima že pet prstanov. Foto: EPA

Opravil jo je priznani dr. Brian Cole. Isti zdravnik je Rosu operiral že levo koleno, ki si ga je poškodoval na tekmi proti Philadelphii v končnici aprila 2012 in nato izpustil celotno lansko sezono v Ligi NBA.
Odločil se je za daljšo različico zdravljenja
Rose se je poškodoval v petek v tretji četrtini tekme v Portlandu. Kirurgi bi lahko del poškodovanega meniskusa tudi odstranili, s čimer bi okrevanje skrajšali na nekaj tednov, vendar se je košarkar odločil, da bodo ohranili celoten meniskus, tako da bo okrevanje daljše. Rose se je za tak korak odločil tudi zato, ker imajo nekateri njegovi soigralci in tekmeci, med njimi tudi Dwyane Wade, slabe izkušnje s prvo različico zdravljenja, ki jim je po sicer hitrejši vrnitvi na igrišča povzročila nove težave v poznejšem obdobju.

Trener Chicaga Tom Thibodeau je pojasnil, da je košarkar kljub resni poškodbi odločen, da se bo pod koše vrnil v takšni formi, v kakršni je bil pred nesrečnim dogodkom. "Dolgo sva se pogovarjala. Bil je dobro razpoložen, seveda glede na okoliščine. Bolj pa ga je skrbelo za ekipo kot zanj - tipičen Derrick," je dejal trener Bikov.

Obeta se nova težka sezona za Bullse
25-letni Rose (15,4 točke v povprečju v letošnji sezoni) je bil najkoristnejši igralec rednega dela sezone 2010/11. Bullsi imajo brez njega veliko težav, kar se je videlo že v nedeljo v Staples Centru, ko so jih Clippersi odpravili kar s 121:82.
Bryant vso kariero v dresu Lakersov
Kobe Bryant
, ki je blizu vrnitve na parket po poškodbi ahilove tetive, je podaljšal pogodbo z Los Angeles Lakersi še za dve leti.
35-letni zvezdnik Jezernikov bo skupno prejel 48,5 milijona dolarjev. V naslednji sezoni bo zaslužil 23,5 milijona, nato pa kar 25 milijonov zelencev. V letošnji sezoni se njegova stara pogodba izteče, trenutno je najvišje plačani igralec, saj bo prejel kar 30,4 milijona dolarjev, več jih je v zgodovini Lige NBA le Michael Jordan.
Natančen datum vrnitve še ni znan
Bryant je vse od leta 1996 član Lakersov, osvojil je pet naslovov prvaka Lige NBA (2000-02, 2009 in 2010), pri zadnjih dveh naslovih je bil tudi MVP finala. Kobe že trenira s soigralci in naj bi se vrnil decembra. Lakersi so dobili zadnje tri tekme v Staples Centru, imajo sedem zmag in sedem porazov.
"To je izjemno srečen dan za vse navijače Lakersov in tudi za vodstvo kluba. Vseskozi smo si prizadevali, da bi vso kariero igral za Lakerse. Mislim, da nam je s tem podpisom to uspelo in tudi v naslednjih letih bomo imeli močno ekipo," je bil vesel ponosen generalni menedžer Mitch Kupchak.