Košarka
Jimmy Butler je v letošnji sezoni Lige NBA na 10 tekmah v povprečju dosegal 21 točk. Foto: EPA

Dodaj v

Saga končana, Butler iz Minnesote v Philadelphio

V nasprotno smer Robert Covington, Dario Šarić in Jerryd Bayless
10. november 2018 ob 19:25
Minnesota - MMC RTV SLO

Jimmy Butler je po pisanju ameriških medijev končno prišel na svoje – iz Minnesote Timberwolves, kjer je bil dolgo nezadovoljen, se seli v Philadelphio 76ers.

Dobro obveščeni viri so športni mreži ESPN sporočili, da je želja Butlerja končno uslišana. 29-letni košarkar, ki je prestop zahteval na začetku sezone, bo tako, kot kaže, postal del zvezdniške trojice Butler-Joel Embiid-Ben Simmons.

Butler ni skrival, da je nezadovoljen med volkovi, že prvi letošnji trening je bil buren – košarkar naj bi verbalno napadel tako soigralce kot trenerje in vodilne v klubu.

Sam je izrazil željo, da kariero nadaljuje v New Yorku, Brooklynu ali pri Los Angeles Clippersih, govorilo se je tudi, da bo odšel v Miami, a na koncu so najboljšo ponudbo očitno poslali 76ersi.

Poleg Butlerja bo v Philadelphio odšel še Justin Patton. V nasprotno smer pa potujejo Robert Covington, Dario Šarić in Jerryd Bayless. Povrhu naj bi 76ers dobili izbor v drugem krogu nabora leta 2020.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
mangrooooo
# 10.11.2018 ob 21:31
Dober biznis za Minnesoto.
strucko
# 10.11.2018 ob 21:31
Covinngton in Šarić je za MIN totalen win-win!!
friks
# 10.11.2018 ob 20:52
Po mojem mnenju bo tole konkretno razdrlo Philo. Šarić je res imel malo slabšo sezono, ampak še vedno je bil ključen in predvsem zelo timski igralec. Tole, kar prihaja z Butlerjem je kvaliteta, ampak tudi udarec za proces, ki ga propagira Embiid.
nimmer
# 10.11.2018 ob 20:33
A nista Šarič in Covington glavna strelca trojk za philo?
Martelanc
# 10.11.2018 ob 23:21
Super posel je naredila Minnesota, ne razumem kaj so mislili vodilni pri Philadelphii. Se odreči Šariću in Covingtonu za Butlerja?! Dva iz začetne peterke za problematičnega Butlerja, dumb deal.
ThePretender
# 10.11.2018 ob 21:52
Edini verzija konca te zgodbe, v kateri bi Philadelphia "zmagala" ta trade, je tista v kateri Butler poleti podpiše z njimi novo pogodbo (pa še to bi bilo verjetno boljše počakati do poletja, ko je FA, če je res želel igrati za njih). V nasprotnem primeru so se sixersi po domače povedano grdo zaj*****. Letos se nebojo nič popravili, prej nasprotno. Izgubili so dva pomembna člana prve peterke z dobrim metom z razdalje, ki je bil letos tako ali tako njihova šibka točka. Sedaj imajo kup branilcev, dva velika ega v Embiidu in Butlerju in praktično nobene globine.

Butler je zelo dober igralec, vendar kdor misli, da je Philla s tem kaj pridobila se moti. Če ne prej, se bo to videlo v končnici, ko jih Boston ali pa Toronto razmontirajo.
karnekdo
# 10.11.2018 ob 20:07
Glup deal za Philadelphio za moj okus. Niti slučajno niso konkurenčna ekipa, dobili so še enega SGja (letos sta tam že Fultz in Reddick), izgubili pa začetna SF in PF, za katera niti nimajo nekih menjav. Ekipa že prej ni imela globine, zdaj še neprimerno manj. Res težko razumem vse skupaj, sploh za 1 sezono Butlerja, v kateri naslova tako ne bodo osvojili (če je mislil tam podpisat, lahko to stori tudi v FA in imajo dejansko še vedno ekipo). Wolvsi so še ogromno dobili nazaj. Na 4ki so bili najšibkejši, zdaj je tam Šarić, Covington lahko prokrije 2 in 3ko, kjer bi bili brez Buttlerja sedaj bolj tanki...soliden trade glede na to, da je bil butler v zadnjem letu pogodbe.
mha
# 10.11.2018 ob 20:17
Pod črto potegnjeno: LaVine, Dunn, Markanen za Covingtona, Šariča in poškodovanega Pattona. Thibodeau bo kmalu iskal nov klub ... mogoče ga najde v Phoenixu :)
Na pou Slovenc
# 11.11.2018 ob 05:30
Bravo Luka, odlicna predstava nasega čudežnega dečka 22/6/8,povprecje ohranil v bistvu izboljsal v vseh segmentih..... Da77as zmagal, zdej drem pa lohk mirno spat :) lahko noc tistim ki so z mano bedeli!!!
Urko
# 11.11.2018 ob 02:04
Totalni zaj.eb za Philadelphio. Že tako imajo težave z metom od daleč in potem trejdajo Šarića in Covingtona? Manj škode bi naredili, če bi jim uturili Fultza (ki res ne vem kako je postal prvi pick drafta), ki od trojke tako ne vrže do koša. Skratka, res me zanima, kako bo tole funkcioniralo, ker so res ogromno dali glede na to, da je Butler praktično čez par mesecev FA.

Minnesota? Misim, da so naredili win-win posel. Rešili so se slabega vzdušja z Butlerjem in naredili izjemen trade ter s super igralcema pokrili pozicije na katerih so bili tanki.
Martelanc
# 11.11.2018 ob 00:47
Lani je bila Philadelphia zelo konkurenčna v končnici, letos so z zdravim Fuiltzom še pridobili. Covington in Šarić zelo hvaležna igralca, Covington vrhunski obrambni igralec, dala sta svoj dvomestni delež tudi v napadu. Kako se bosta pa ujela Butler in Embiid, dva egotripa? No ne bosta se, Philadelphia izpade v prvem kolu končnice. Covington in Šarić med bolj podcenjenimi igralci v ligi, prepotentni Butler med najbolj precenjenimi v ligi. Ima pa zdej Minnesota kr fajn ekipco, zanimivo jih bo spremljati v nadaljevanju sezone.
d_a_r_k_o
# 10.11.2018 ob 21:54
Napadalno besedje padlo v rodovitno prst.
čak mal noris
# 10.11.2018 ob 21:04
Za Philo tako-tako ( bolj kot ne slabo ), za Šarića pa zelo slabo.
mha
# 10.11.2018 ob 20:46
Sixersi letos ne pridejo mimo Toronta ali Bostona—z Buttlerjem ali brez. Za njih je to dobra poteza, bodo pa šele drugo sezono sestavljali ekipo za naskok na vrh. In ne bo lahko, finančno bodo verjetno že polni, manjkali jim bodo strelci od daleč, Reddicka verjetno ne bodo mogli več podpisat.
lmatjaž
# 11.11.2018 ob 06:15
Decko je zrel, ni kaj.

V bistvu je zelo timski igralec, hkrati pa premore tisto zdravo mero egoizma, da več kot zadovolji fanatike statistike.
Zelo mi je všeč, da si žogo dobesedno vzame ter zaključi napad.
Slovenc122
# 11.11.2018 ob 03:07
Butler in Minnesot zmagovalca tega deala.
Kazalo