Slovenski reprezentanti so se zavili v molk. Foto: Reuters
Slovenski reprezentanti so se zavili v molk. Foto: Reuters
Ibrahim Kutluay, Fatih Solak in Emal Kurtoglu
Nasprotnik Slovenije v osmini finala bo Turčija. Se bodo strasti do sobote le polegle? Foto: EPA

Resda so bile zadnje sekunde infarktne tekme polne čustev in celotna ekipa na trnih, toda reprezentanti zatrjujejo, da so enotni, kot še nikoli.


Razglasili "silenzio stampa"
Vodstvo slovenske reprezentance se je medtem odločilo, da zaradi nekorektnega poročanja nekaterih medijev omeji stike novinarjev z igralci. Košarkarji bodo medijem tako na voljo le zadnjih 10 minut petkovega treninga v dvorani v Saitami.

Vodstvo reprezentance se je za ta ukrep odločilo "zaradi izredno nekorektnega in neresničnega poročanja nekaterih medijev o delu, vzdušju in medosebnih odnosih v reprezentanci ter zaradi podcenjujočega mnenja o dosedanjih rezultatih in dosežkih reprezentance," so zapisali na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije.

Nesterovič: Vzdušje je odlično
Odločitev so enotno podprli tudi igralci. Kapetan Rašo Nesterovič je izrazil začudenje nad poročanjem medijev in zagotovil, da je vzdušje odlično. "Zdaj, ko smo se uvrstili v osmino finala, komaj čakamo, da to dokažemo tudi na igrišču," poudarja Rašo.

Žibrat: Ravnanje vodstva je nerazumljivo
Predsednik Društva športnih novinarjev Slovenije Miha Žibrat je presenečen in ogorčen nad potezo vodstva slovenske reprezentance. "Pavšalno ločevanje slovenskih novinarjev na "slabe" in "dobre" je nesprejemljivo in se je zgodilo prvič v zgodovini slovenskih reprezentanc. V prejšnjih letih so bili ravno slovenski novinarji tisti, ki so (večinoma) podpirali nastope slovenske košarkarske ekipe in tudi letos je tako. Lovljenje novinarjev za vsako izrečeno oziroma napisano besedo, ki samo opravljajo svoje delo, je nevredno profesionalcev, kakršni slovenski košarkarji nedvomno so. In ravno zdaj, ko se vsi skupaj veselimo resnično zgodovinskega uspeha slovenske košarke, je takšno ravnanje vodstva slovenske košarkarske reprezentance nerazumljivo, nepotrebno in neprofesionalno," je v sporočilu za javnost med drugim zapisal Žibrat.

Ekipa sicer že počiva, saj jo ob 5.50 po japonskem času čaka odhod v Tokio.