Aleš Pipan je lani dobro opravil svoje delo, letos pa ne, zato ga številni pozivajo, naj odstopi. Foto: RTV SLO
Aleš Pipan je lani dobro opravil svoje delo, letos pa ne, zato ga številni pozivajo, naj odstopi. Foto: RTV SLO
Nekateri slovenski košarkarji naj bi že izjavili, da jih pod Pipanovim vodstvom ne bo več v izbrani vrsti.
Nekateri slovenski košarkarji naj bi že izjavili, da jih pod Pipanovim vodstvom ne bo več v izbrani vrsti. Foto: Reuters

"Tekmovalno osmine finala kot uspeh ne moremo oceniti. Žal fantje niso prikazali igre, kot so jo glede na svojo kakovost sposobni," je za MMC povedal poročevalec TV Slovenija Peter Vilfan, ki v svojih dnevnikih sicer ni kritiziral selektorja, edina izjema je bil poraz proti Italiji: "Omeniti moram tudi strokovno vodstvo na čelu s selektorjem Pipanom, ki ni bilo na nivoju. Ni mi jasno, kako se je lahko zgodilo, da v 15. minuti na parketu ni bilo več nobenega igralca iz začetne peterke."

Drži se ga sloves poraženca
Boštjan Istenič (Dnevnik) se v kolumni sprašuje, kaj na selektorskem mestu dela Aleš Pipan: "Ker se ga vztrajno drži sloves poraženca, neumorno išče izgovore za neuspehe v sodnikih in novinarjih. Najtežje pa je košarkarjem, ki so vajeni dela z najuglednejšimi trenerji na svetu, potem pa jih v reprezentanci uči človek, ki je v svoji karieri le enkrat osvojil slovenski pokal, vse druge najpomembnejše tekme pa je izgubljal." Istenič je prepričan, da je treba najti novega selektorja: "Aleš Pipan ima dogovor, da še vodi reprezentanco, a bi bila to samomorilska poteza."

Iskal zunanje sovražnike, posebej v novinarjih
Tudi Eduardo Brozovič (Delo) s prstom kaže na selektorja: "Če si je lani na evropskem prvenstvu zaslužil čestitke, letos ni bil na ravni svojih košarkarjev. Oklenil se je taktike Slobodana Subotiča in iskal zunanje sovražnike, da bi strnil vrste. Odprl je fronto z novinarji. Kaj je lažjega kot prepričati igralca 12.000 km od doma, da ga slovenski pisuni in trobila pripenjajo na križ?"

Še tuji poročevalci so se čudili
"Namesto vrhunca stara zgodba", pa so na naslovnici napisali pri Ekipi, kjer poročevalca citirata tujega novinarja, ki je Pipana vprašal: "Kako to, da, čeprav imate dobre košarkarje iz vrhunskih klubov, vaša reprezentanca ne uspe dosegati dobrih izidov?" Na koncu dodajmo še anketo MMC-ja, kjer je po 2.000 glasovih 49 odstotkov sodelujočih menilo, da bi moral Aleš Pipan odstopiti, 42 odstotkov pa, naj ostane na svojem položaju.