Memi Bečirovič ima do začetka svetovnega prvenstva še veliko dela. Foto: MMC RTV SLO
Memi Bečirovič ima do začetka svetovnega prvenstva še veliko dela. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar se je po poškodbi uspešno vrnil. Za dve točki je metal 8/10. Foto: Reuters
Goran Dragič
Goran Dragič je moral tekmo proti Novi Zelandiji opazovati s klopi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dino Murič
Dino Murič je za zdaj dobil bolj malo priložnosti. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija - Španija
Slovenija je še drugič zapored igrala podaljške. Tako kot v torek je tudi tokrat 'potegnila krajšo'. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenija je na svoji deseti pripravljani tekmi za svetovno prvenstvu v Turčiji izgubila še šestič -četrtič zapored. Po dveh "sprejemljivih" porazih proti svetovnim prvakom Špancem je bil poraz proti Novi Zelandiji - resda po dveh podaljških - nemalo presenečenje za slovenske ljubitelje košarke.

Selektor nezadovoljen nad pristopom
"Razočaran sem nad pristopom. Igralcem zamerim, da so gostje pokazali bistveno več želje. Pristop je namreč na prvem mestu. V prvi četrtini nismo izpolnili bonusa, hitro smo prejeli 50 točk. Ne, to ni pravi način. To me jezi. Po takšnem uvodu se je gostom okrepila samozavest, mi pa smo nadaljevali mehko in nezainteresirano," je še povedal selektor Bečirovič.

Pavšer: Vsaka odsotnost se še kako pozna
Kaj o novem porazu menijo mediji? Franci Pavšer, ki že vrsto let spremlja košarko za Val 202, je v Športni zgodbi razmišljal o omejenih sposobnosti slovenske centrske linije, ki se v pripravah nikakor ni izkazala. Moč te reprezentance je v zunanji liniji, a ko ta doživi nepričakovani dogodek (slabo počutje Gorana Dragiča, poškodba Sanija Bečiroviča ...), je njen obraz občutno slabši.

Brozovič: Ragbijist "šef" pod košema
O neprepričljivih centrih se je razpisal tudi Eduardo Brozovič, ki je v Delu poudaril izjemno agilnega Pera Camerona, ki je pri 36 letih, le 198 centimetrih in kar 120 kilogramih mešal štrene pod obema obročema. Nekdanji igralec ragbija je v samo 16 minutah je dosegel kar 15 točk.

Košir: Uspešna vrnitev Nachbarja
Rok Košir
v Ekipi meni, da bi nov poraz lahko dodatno načel že tako ne najvišjo samozavest slovenskih košarkarjev, vseeno pa je našel pozitivni vidik - v ekipo se je po težavah s stopalom uspešno vrnil Boštjan Nachbar, ki je dosegel 29 točk.

Drevi priložnost za popravni izpit
Poraz je zelo odmeval tudi med MMC-jevimi bralci, ki ste pod poročilom o tekmi zapisali več kot 400 komentarjev, navajamo jih le nekaj. Košarkarji bodo imeli možnost za popravo vtisa že drevi, ko bodo ob 20.00 gostili Rusijo (prenos na TV Slovenija 2).

Triptico
Če sem bil zadnjič 'negiran', da jih tako slabo še nisem videl igrati, potem lahko zopet rečem, da tako slabo pa še slovenska reprezentanca ni igrala nikoli. Niti pod Subotičem, pod nobenim. Odigrali smo 10 tekem, 4 zmage - 6 porazov. Dobivamo 78,8 točke na tekmo (katastrofa), organizacije nimamo, obrambe nimamo, trenerja nimamo, vodje nimamo (seveda bo Memi trdil, da vse to imamo).

Hallenbeck
Nekoč je trener nekega NBA-moštva po hudem porazu svoje ekipe dejal: "V napadu nam ni šlo, v obrambi nam ni šlo, podajali si nismo, skokov nismo dobivali, ampak vse ostalo je bilo pa v redu." Po mojem bo nekaj takega izjavil Memi, seveda tudi s tisto znano frazo: Videl sem napredek v igri in še vedno imamo rezerve.

Comrade
Mislim, da je današnja tekma bila izredno dobra za nas. Končno so dobili priložnost mladiči, kot se spodobi, govorim predvsem o Klobučarju in Z. Dragiču ter tistih, ki manj igrajo, torej Hasan, Zupan. Naši bodo končno spregledali, da nimajo pravega pristopa k igri in je to zanje zadnji alarm. Verjamem, da se tega zavedajo in bo jutri pristop popolnoma drugačen, že danes je bil na trenutke, ampak so se prepozno predramili. Jaka je z nekaterimi prodori spominjal na čase Krke.

Elemental
Mogoče so pričakovanja javnosti malo pretirana, ne moremo biti mi Španci ... Nas je le 2 miljona in nabor kvalitetnih igralcev tako manjši.

Bluesy
Praviloma so prej dobivali prijateljske in pripravljalne in potem pogoreli na prvenstvu. Upam, da bo tokrat pač obratno. Take tekme lahko nekaj pokazejo, lahko pa so totalno takticno skrivanje (glede na to da tudi nekateri kljucni sploh niso igrali oz. manjkali na vsaki tekmi po eden).

Čarli23
Super razporeditev minutaže Memi! Nachbar z načetim gležnjem 41 minut, Jagodnik kot njegova menjava 4 minute, DIno Murić spet niti v postavi! Lakovič 44 minut! Pa kaj si ti nor, imamo NAJSTAREJŠO ekipo s povpr.starostjo čez 29 let. Nikoli v zgodovini Slovenska reprezentanca ni bila starejša, vedno je bilo okoli 24, 25 let, edino lani 28,5 let. In tako 'veteranski' ekipi KZS zrihta 15 pripravljalnih tekem, in še na teh nosilci stari čez 30 let igrajo po 30, 40 minut, mladi igralci pa ena velika 0. Ne vem ali ti mladi igralci ne dobijo priložnosti da ne bi slučajno Dino Murić pokazal da je boljši od Zupana ali da je Zoran Dragić boljši od Sama. Subotić je pred leti namesto 18-letnega Vujačića vzel Simona Petrova, ki potem na EP ni mogel prenesti žogo na igrišča. Pa kaj mi sestavljamo ekipo najboljših ali ekipo zaslužnih?