Tomo Mahorič ne bo selektor Slovenije. Foto:
Tomo Mahorič ne bo selektor Slovenije. Foto:
Tomo Mahorič
Po besedah Jureta Zdovca je Tomo Mahorič na Euru 2009 opravil vrhunsko delo. Foto: MMC RTV SLO

Jure Zdovc se je vodenju izbrane vrste odpovedal, kdo bo sedel na njegovo mesto, pa za zdaj še ni jasno. V javnosti se omenja Memija Bečiroviča, po besedah Zdovčevega pomočnika Mahoriča, ki bi ga po MMC-jevi anketi sodeč najraje videli v vlogi novega selektorja, pa ga s KZS-ja niso poklicali: "Saj pravim, da o tem ne odločam jaz, ampak odgovorni na zvezi. Sam se ne mislim nikomur ponujati. Kontaktov z zvezo glede selektorskega mesta ni bilo. Če bi bil med kandidati, da bi mi KZS to ponudil, bi o ponudbi dobro premisli. Prepričan sem, da bodo izbrali pravega kandidata, ki bo nadaljeval dobro zastavljeno delo."

Z zvezo sem v korektnih odnosih
Mahorič poudarja, da spora glede plačila na Euru 2009 ni bilo: "Dolgov ni, saj nisem bil pogodbeno zvezan s KZS-jem, dobil sem dnevnice in manjši honorar po prvenstvu. Z zvezo sem v korektnih odnosih, da ne bi bilo pomote."

Na Euru 2009 desna roka Jureta Zdovca
44-letni Ljubljančan je bil letos skupaj z Mirom Alilovičem desna roka selektorja Zdovca na evropskem prvenstvu. Trenersko delo je začel v Krškem, pred tem pa se je kalil pri Zmagu Sagadinu v Olimpiji. V zmajevo gnezdo se je na mesto pomočnika vrnil po letu dni pri Interijerju, nato pa se za tri sezone preselil na Kodeljevo k Slovanu. Vodil je še poljski Slask, Union Olimpijo in Lietuvos Rytas. S klubom iz Vilne je leta 2005 osvojil Pokal ULEB.

Še vedno brez kluba
Zanimivo je, da trener, ki se lahko pohvali s tako lovoriko, trenutno nima kluba. "Trenutno finančno stanje in kriza se, kot kaže, poznata tudi v košarki. Klubi varčujejo in tako bolj stavijo na domače strokovnjake in tudi igralce, ki so morda za njih ugodnejši. Tako je tujcem priti v soliden klub zelo težko. Sam nisem želel brezglavo sprejeti kakšne ponudbe. Želim voditi kakovosten klub, kajti v nasprotnem primeru bi bil to velik korak nazaj. Zdaj v decembru in januarju se bo marsikaj spremenilo, ko se bodo začele kakšne menjave. Bomo videli. Še enkrat pravim, da želim pravo sredino, ne kar nekaj na silo," trenutne razmere komentira Mahorič.

Selektor bo znan naslednji torek
Nekaj je po vsem tem jasno. Mahorič ni kandidat za selektorja, kdo pa bo sedel na vroči stol, bo znano na torkovi tiskovni konferenci prihodnji teden.