Erazem Lorbek (v sredini) bije bitko s časom. Foto: Aleš Fevžer
Erazem Lorbek (v sredini) bije bitko s časom. Foto: Aleš Fevžer
Goran Dragić
Goran Dragić bo namesto treh odigral pet tekem. Foto: Aleš Fevžer
Košarkarji se potijo v Kranjski Gori

pred svetovnim prvenstvom v Španiji. Z izjemo stanja Erazma Lorbka gre vse po načrtih.

Selektor Jure Zdovc ni zadovoljen s pripravljenostjo starejšega izmed bratov Lorbek, ki si je junija strgal vezi v gležnju, zato je izpustil prvi del priprav in se reprezentanci pridružil šele v Kranjski Gori.

Lorbek z bolečinami v kolenu
"Erazem se je po nekaj skupnih treningih začel pritoževati nad bolečinami v kolenu. Njegovo zdravstveno stanje me kar malce skrbi, saj mu manjka še precej dela, da bo prišel na želeno raven. On je optimist in prepričan, da bo lahko igral v Španiji. Toda dnevi tečejo in vedno manj časa bo za uigravanje ekipe. Če bo lahko na zadnji pripravljalni tekmi
(26. avgusta, op. a.) pred svetovnim prvenstvom z ZDA odigral dvakrat po sedem minut, bom jaz osebno zadovoljen," je dejal Zdovc.

Ekipa z Goranom Dragićem močnejša
Drugače je z Goranom Dragićem, ki se je ekipi prav tako priključil v Kranjski Gori. Tako Zdovc kot igralci so potrdili, da je ekipa občutno močnejša s prihodom zvezdnika iz Phoenixa. Hkrati selektorja veseli, da se je Goranu Dragiću uspelo dogovoriti z delodajalci, da bo lahko namesto treh odigral pet prijateljskih tekem. Nastopil bo na dveh v Litvi, na dveh v Ljubljani in za konec še z ZDA v Las Palmasu.

Klobučar: Postavili smo sistem, zdaj ga moramo še izpiliti
Najbolj se je prihoda Gorana Dragića razveselil Jaka Klobučar, ki je v njegovi odsotnosti opravljal naloge organizatorja igre. "Te dni v Kranjski Gori smo zelo dobro izkoristili. Dokončno smo postavili sistem igre, ki ga moramo zdaj le še piliti. Pričakujem, da bomo z Goranom Dragićem precej boljša ekipa in da se bomo dvigovali iz tekme v tekmo," pravi Klobučar.

Slovenija bo prihodnji konec tedna v Kaunasu odigrala tri tekme: proti Novi Zelandiji, Grčiji in Litvi. Po vrnitvi v Slovenijo čaka varovance Jureta Zdovca še turnir v Ljubljani, kjer se bodo pomerili z Iranom, Brazilijo in Litvo.

PRIPRAVLJALNE TEKME
Turnir v Litvi (Kaunas):
Sobota, 16. avgusta, ob 15.15:
SLOVENIJA - NOVA ZELANDIJA (TV SLO 3)
Nedelja, 17. avgusta, ob 15.15:
SLOVENIJA - GRČIJA (TV SLO 3)
Ponedeljek, 18. avgusta, ob 19.00:
LITVA - SLOVENIJA (TV SLO 2)
Turnir v Ljubljani (Stožice)
Četrtek, 21. avgusta, ob 20.05:
SLOVENIJA - IRAN (TV SLO 2)
Petek, 22. avgusta, ob 20.05:
SLOVENIJA - BRAZILIJA (TV SLO 2)
Sobota, 23. avgusta, ob 20.05:
SLOVENIJA - LITVA (TV SLO 2)
Las Palmas, torek, 26. avgusta:
SLOVENIJA - ZDA (TV SLO 2)

Košarkarji se potijo v Kranjski Gori