Jurij Macura je za Slovenijo zbral 13 uradnih nastopov. Foto: www.alesfevzer.com
Jurij Macura je za Slovenijo zbral 13 uradnih nastopov. Foto: www.alesfevzer.com

Center Krke je zaradi razpoke hrustanca izpustil zaključek klubske sezone. Po prisilnem počitku se v zadnjem obdobju intenzivno posveča telesni pripravi in je upal na zeleno luč za vrnitev pod koše, toda kontrolni pregled z magnetno resonanco je pokazal, da koleno še ni pripravljeno za reprezentančne obremenitve, tako da je prisiljen izpustiti tokratno reprezentančno akcijo.

211 centimetrov visoki Ljubljančan, ki bo letos dopolnil 24 let, ima že vso kariero veliko težav s poškodbami. Slovenija ima pod obročem že tako veliko vrzeli, zdaj pa je ostala še brez enega igralca.

Uvodni del priprav bo Sekulićeva vrsta opravila v Laškem in Celju, kjer jo 25. julija čaka tudi prva pripravljalna tekma s Kitajsko. Tri dni zatem se bodo izbrani vrsti pridružili še Luka Dončić, Vlatko Čančar in Mike Tobey.

Poleg njih so na selektorjevem seznamu ostali Jaka Blažič, Saša Ciani, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Urban Klavžar, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič in Žiga Samar.