Svetovno prvenstvo v košarki
Kakovost Luke Dončića bi bila za slovensko reprezentanco neprecenljiva. Vprašanje, kdaj bo zaradi urnika kvalifikacij znova oblekel dres z državnim grbom. Foto: Reuters
Odpoved Dončića ni edina težava za selektorja Rada Trifunovića. Septembra ne bo mogel računati niti na Klemna Prepeliča, Jako Blažiča, Alekseja Nikolića, Žana Marka Šiška … Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Trifunović: Točnega razloga za Dončićevo odpoved ne poznamo

KZS čaka na uradno izjavo agencije in Dončića
28. avgust 2018 ob 18:37
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Mislim, da bo moral čez noč malce odrasti, saj ni več otrok in ne morejo vsega zanj delati drugi, od menedžerjev, mame, kluba …" je po odpovedi Luke Dončića dejal Rašo Nesterović.

Košarkarska reprezentanca, ki se je rezultatsko znašla v nezavidljivem položaju, se zdaj sooča s številnimi odpovedmi. Kot poudarjajo na zvezi, klubi igralcem ne morejo prepovedati sodelovanja v izbrani vrsti, lahko pa vendarle "odsvetujejo" igranje. Tako bo Slovenija znova zelo oslabljena, saj bodo manjkali številni nosilci igre. Znova tudi Dončić, ki je med sezono manjkal, ker se Evroliga ni ozirala na kvalifikacijska okna in se tekmovanje ni prekinjalo, junija pa po naboru Lige NBA, kjer je bil izbran kot tretji, še ni imel podpisane pogodbe. Zdaj je pred njim debitantska sezona v najmočnejši ligi na svetu, kjer si mora še izboriti svoje mesto.

Z Lukom komunicirali le prek SMS-ov
Junija so njegovo odločitev na Košarkarski zvezi razumeli oziroma se z njo sprijaznili ter jo tudi zagovarjali, tokrat pa sta bolj kritično spregovorila selektor Rado Trifunović in generalni sekretar Nesterović. Vsaka odsotnost se Sloveniji močno pozna. Že s "polnimi" močmi, ko ni bilo evroligašev, je imela velike težave. Zdaj so v ekipi tudi posamezniki, ki si niso izborili niti konkretne vloge v slovenskih klubih. Septembra pa bi vendarle lahko sodelovali tudi košarkarji iz Evrolige in Lige NBA. Medtem ko je Goran Dragić končal reprezentančno pot, ima Slovenija v NBA-ju le še Dončića. Klemen Prepelič in Jaka Blažič, ki sta prav tako odpovedala, si bosta skušala izboriti minute pri Realu oziroma Barceloni, Dončić pa, kot pravijo na KZS-ju, določenega razloga za odpoved ni dal.

Kot glavno težavo vidijo način komunikacije z Lukom. "Položaj je precej težek, saj smo se z Lukom pogovarjali le prek SMS-ov, saj se na klice ne odzove, potem pa je težko pisati … Mislim, da bo moral čez noč malce odrasti, saj ni več otrok in ne morejo vsega zanj delati drugi, od menedžerjev, mame, kluba …" je dejal Nesterović, tudi nekdanji kapetan reprezentance, ki ima za sabo 11 sezon v NBA-ju, osvojil je šampionski prstan in bil tudi prvak Evrolige. Kot je poudaril, v karieri ni bil nikoli deležen kakršnih koli pritiskov od delodajalcev, da bi odpovedal sodelovanje v izbrani vrsti. Vprašali so ga le po njegovih načrtih.

KZS čaka na uradno izjavo agencije in Dončića
"Sam se bo moral odločiti in odreagirati, saj je profesionalec. Če igraš v NBA, moraš sam sprejemati odločitve. V NBA-ju bo to prva stvar, ki mu jo bodo rekli – na čelu ti ne piše, da si star 19 let in da imaš tako pogodbo. Pojdi ven in se dokaži. Vem, da je malce surovo, a tako je v profesionalizmu,"
je dodal Nesterović. KZS je poklical Lukovo agencijo BDA, s katero je sodeloval tudi Rašo, in Dončića prosil za pojasnilo oziroma uradno izjavo, zakaj ne bo sodeloval, a so (do zdaj) na to čakali zaman: "Pri agenciji so rekli, da bodo pripravili neko izjavo za javnost, da razložijo, zakaj ga ni, kar večina že ve in sumi. Rekli so, da bodo še oni pojasnili, a niso še nič poslali."

"Seveda smo poskusili z Lukom. Iskreno bom povedal, kako je bilo. Poudarjam, da noben klub na svetu ne sme prepovedati reprezentance, tudi Dallas ne. Z Luko sem poskusil jaz. Komunicirala sva prek SMS-ov, ker je na klice neodziven. Tudi Rašo je bil v navezi z njim. Na koncu je dejal, da ne more priti oziroma da ne bo prišel. Rašo je rekel, da je treba pridobiti njegovo izjavo in izjavo agencije, zakaj ga ne bo, saj klub tega ne more prepovedati. S to izjavo smo želeli izvedeti, za kaj gre. Do danes je še nismo dobili. Točnega razloga, zakaj je odpovedal, ne poznamo," je dodal selektor Trifunović, ki bo z varovanci odigral tudi dve pripravljalni tekmi s Hrvaško, nato pa ga čaka še kvalifikacijski obračun s Turčijo. Ti dve reprezentanci ne le, da imata že tako precej širši bazen kakovostnih košarkarjev, v ekipi imata tudi igralce iz Lige NBA.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Remix
# 28.08.2018 ob 18:39
Wtf, vsakemu je jasno, da ne pride zaradi uvoda v prvo sezono NBA. Kaj zdj sanja Raso? Bi rekel, da je prej on otrok kot kdo drug s takimi izjavami
ManBoy
# 28.08.2018 ob 18:46
Dej prosim vas vse na zvezi kaj vam ni jasno? Človek je 3 pick, pred njim je zgodovinska prva sezona u NBA ligi, vsi vemo, da more fizično ojačat in trenirat kot nor on pa naj pride igrat tekme, katere ste vi zveza zafural z svojimi odločitvami.

Se je pa mogu Donke tud na rtvslo nekomu zamerit, da je vsak članek napisan skoraj prot njemu.
skof1ek
# 28.08.2018 ob 18:49
Kvalifikacije so izgubljene. Naj igrajo mladi neuveljavljeni igralci. Luka bo imel letos ogromno dela s pripravami na novo sezono in ne vem zakaj bi prekinjal priprave za to, da bi Slovenija napredovala iz zadnjega na predzadnjo mesto v skupini,
royayers
# 28.08.2018 ob 18:51
Uf, kakšna izjava Rašota, popolnoma amaterska od igralca, ki ve kako NBA stroj deluje. Kaj pa hoče zdaj on? Vojno z Dončićem ali kaj?!?!

Si predstavljate, da pride 3. pick, od katerega ogromno pričakuje cel svet, da o navijačih Dallasa ne govorim, na zbor reprezentance, potem mu pa kak neroden soigralec na treningu kaj polomi, ali pa v kvalifikacijah na tekmi, ljer vsi vemo, da bi se palili nanj...:)?! Fant ni niti ene tekme odigral in bi se poškodoval. Mah, kaj sploh pisati. Reprezentaci je že dal veliko, naslov prvaka. Pametnjakovici na kzs se pa nja v luknje skrijejo.
pobalin
# 28.08.2018 ob 18:52
Mislim, da ni nihce pricakoval, da bo luka igral. (Edino mogoce rado in raso).
Lahko bi pa tudi Luka povedal, da ga pac ne bo, ker se mora pripraviti na nba, dvomim, da bi mu kdo zameril.
Zakaj zdaj raso smeti po novicah, mi pa tudi ni jasno.
jacknicholson
# 28.08.2018 ob 18:50
Odpovedal je, ker je ravno podisal pogodbo v NBA, pa saj to je vsem jasno, ali pač? Novinarji pač delajo iz muhe slone. Pustite fanta na miru, se mu bo reprezentanca še rez zamerila, če boste novinarji pisali take komentarje...
Radio
# 28.08.2018 ob 18:49
Sram vas je lahko na zvezi.
konj128
# 28.08.2018 ob 18:49
vsak članek proti njemu? to je prvi, ki sem ga zasledil. So pa prej 100x pisali ali bo 1 al 2 izbor, kake hlače ma njegova mama in kašne prijatle njegov fotr, vsak teden članek o njegovih nastopih v španskem prvenstvu in evroligi, vsako njegovo kucanje, vsaka druga trica (od table) itd..
tesla85
# 28.08.2018 ob 19:10
"Mislim, da bo moral čez noč malce odrasti, saj ni več otrok in ne morejo vsega zanj delati drugi,

nevarna komunikacija z javnostjo, ki je najboljši recept za zamere in potencialni bojkot v prihodnje. povsem nepotrebno
mash
# 28.08.2018 ob 18:55
Za njega je bilo pa res kristalno jasno, da ga na te tekme ne bo. Zveza naj se vpraša, zakaj jim še igralci iz slovenske lige odpovejo udeležbo. Dončić naj pa tvega poškodbo pred najpomembnejšo sezono za svojo kariero, ja. Koga vse že NBA klubi niso spustili celo na eurobasket ali svetovno prvenstvo. Verjamem, da Rašotu niso toliko komplicirali za odhode k reprezentanci, ker vendarle ni cela ekipa slonela na njegovi igri... Luka, pošlji jim telegram.
bleeeee
# 28.08.2018 ob 19:17
Odsotnost zame ni problem. Je pa problem neoglašanje na telefon, ko pokliče selektor.
zabowski
# 28.08.2018 ob 19:04
Povsem razumem Luko da ne pride, samo odpikavat reprezentanco in Rashota z sms-i se mi zdi pa zelo oholo in nizkotno. Samo upam lahko, da Luka ni tak seljak sam po sebi, ampak se kot nezrel otrok ravna pac po navodilih primitivnega kroga ljudi okoli njega.
konjice
# 28.08.2018 ob 18:59
Dejstvo je, da se krešejo neke iskrice znotraj moštva ali pa bojkotirajo Trifunovića... žalostno, res žalostno
Acinho
# 28.08.2018 ob 19:49
Uf koliko nekih odvetnikov Luke tu, Bog ne daj da ga postrani pogledaš, ti jih že vsaj 10 skoči za vrat, pa naj naredi kaj dobrega ali slabega. Ti rtvslo odvetniki, bi gotovo našli tudi opravičilo, da mali posluša četničke komada in pri tem očitno ni ravno med najbolj brihtnimi, če se ne zaveda kaj lahko pozvroči, da kaj takega objavi na instagram, javno vsem na očeh.

In zakaj sem omenil, ta banalni primer z instagramom? Ker je ravno to dokaz, da je fantič v resnici še otrok in tudi tale "tough love" Rašota ni čisto nič drugega, kot da mu skuša dopovedat, da bo pač treba odrasti in postati bolj samostojen. Vsekakor mu pa nič slabega ne mislita ne Rašo, ne selektor.

Razloge zakaj priti ali ne priti, imajo obe strani in v prvi vrsti je izvorni greh spor na relaciji FIBA-ostala klubska košarka, da sploh prihaja do takšnih bedarij, kot prihaja, a vsekakor komunikacija prek sms-ov, kot da govorimo o zboru za nek vaški lokalni klub, ne pritiče profesionalcu (če je to seveda res).

Za konec pa en primer, za vse občutljivčke tukaj, ki se nekega vašega idola, ne sme niti malce pokritizirati, tudi takrat ko je kritika dobronamerna in je povsem na mestu. Lani je prišel v javnost dokumentarec o Bormiu 1987, ko je Jugoslavija postala svetovni prvak z u-19 reprezentanco in se na poti do zlata poigrala z vsemi, med drugim tudi to famozno ZDA. Med najbolj znanimi iz te ekipe si imel takrat Divca, Kukoća, Radjo, Djordjevića. To so bili igralci, ki so kasneje vsi naredili izjemno kariero in že pri teh 18/19ih se je vedelo, da bodo veliki igralci, na nek način so že bili zvezde, sploh če bi ta pojem zvezdništva gledal skozi prizmo današnjega časa. No ti fantje, so se na priprave v neko vuko*ebino peljali v živinskih vagonih (mislim da je Radja govoril o tej sceni). Ne spomnim se točno razloga, zakaj ravno v takšnih pogojih, a ta spet navidez banalen primer, samo jasno priča kaj je pomenilo tem fantom, igrati za nacionalni grb. Pa je šlo za mlado reprezentanco, da ne bo pomote! Danes, 30 let kasneje, mora biti selektor srečen, če se mu igralec javi na telefon, toliko da mu reče NE? Lepo vas prosim no. Vsa čast Luki, pred njim je po vsej verjetnosti izjemna kariera, a sedaj slepo aplavdirati, vsaki potezi, samo zato ker govorimo o njem? Lepo vas prosim no.
royayers
# 28.08.2018 ob 18:59
Rašo je dobil očitno funkcionarski sindrom. Malo dosti se dela neumnega. Takšne izjave si niti pod razno ne bi smel privoščiti.

Kot igralec je bil skuliran, kot funkcionar pa...mah :)
garmond
# 28.08.2018 ob 19:04
Hja, kje so že tisti časi, ko je bila velika čast igrati za domovino (državno reprezentanco). Drugi časi, drugačni ljudje.
bleeeee
# 28.08.2018 ob 19:27
Daj Rašo zresni se. Perverzno ga je bilo sploh klicat za kaj takega...

Torej se oglasi na telefon in to jasno povej. Stane te minuto do dve.
Ocelot
# 28.08.2018 ob 19:40
Sam izjave akterjev KZS ne dojemam kot tako sporne, je pa res, da je ostra. Menim da tudi KZS realno ni pričakovala prihoda, Dončića, si je pa želela fair play v smislu igralčeve odzivnosti in argumentiranosti odsotnosti. Kot pri Prepeliču in Blažiču. Od njijo je očitno dobila uradni odgovor, od Lukata pač ne. Razumem frustracije KZS, ni jim enostavno furat tele kvalifikacije, ko se hišica iz kart niti ne po njihovi krivdi sesuva v prah in res potrebujejo vsakega dobrega igralca. Ne vem pa če je pametno s takšnimi užaljenimi izjavami prihajati v javnost. Dončić je trenutno pač malodane narodni heroj, javnost ga nosi po rokah in je alergična na kakršnekoli kritike na njegov račun. Bojim pa se, da bo, če se bo začel izogibati reprezentanci, tudi tega enkrat konec. Le spomnimo se npr.Udriha, Vujačića ...
svabo
# 28.08.2018 ob 20:15
Kdorkoli med nami, bi imel v žepu pogodbo z Dallasom in bi se boril za čimboljši štart in uigranost bi se požvižgal na reprezentanco. Nerealno je s strani zveze tovrstno pričakovanje. Komuniciranje z javnostjo v smislu naj pač nekdo odraste ni primerno. Ker je očitno, da problem niso igralci temveč je sam sistem in Fiba tu na nekem drugem planetu. Same kvalifikacije so neregularne.
Bojan Britovšek
# 28.08.2018 ob 20:05
Naj Dončič raje potrga v NBA, bo več naredil za Slovenijo.
Binder Dandet
# 28.08.2018 ob 19:18
Tole se mi pa ne zdi korektno. Pljuvanje po igralcih, ko sistem ne spila.
gospod iskreni
# 28.08.2018 ob 19:00
Haha Rašo, če nič ne vložiš nič ne dobiš
FireBurn
# 28.08.2018 ob 18:45
Mavsi komaj cakajo, da ga posljeji igrat 2 za njih popolnoma nepomembni tekmi (njim se za samo SP dol visi, kaj sele neke kvalifikacije). Jao Rašo pa ti si ja igral v NBA bi lahko vedel, kako poteka vse skupaj.

Vse bolj mi je jasno, zakaj mu takrat niso pustili prevzeti Olimpije...
Aggressor
# 28.08.2018 ob 19:42
Kristus, naslednjič naj ga ne kličejo glih sredi Fortnite matcha, ane.

Jasno, da loh samo SMSe pošilja, pa še to samo med dropom.

Get a clue ffs.

:))))
nonparel
# 28.08.2018 ob 19:13
Samo da ne dobi Udrih sindroma in je ta odpoved bolj izjema, kot pa da postane pravilo.
donkey
# 28.08.2018 ob 20:58
Rašo in Rado, res al kaj?
hepat1t1s
# 28.08.2018 ob 20:14
Potem pa se sprašujemo, zakaj imamo v zgodovini toliko primerov igralcev, ki so se popolnoma odpovedali igranju za reprezentanco (Beno Udrih, Saša Vujačić itd.). Mogoče pa vseeno niso samo ti igralci krivi, da praktično niso igrali v reprezentanci, ampak je večino krivde na KZS-ju ter nesposobnem vodstvu ter komunikaciji z igralci. Taki komentarji Nesteroviča niso na nivoju. Tako, kot so napisali že nekateri pred mano, bi moral nekdo, ki je večino svoje kariere igral v NBA-ju vedeti, v kakšni situaciji je Luka. Samo, da ne bomo potem spet poslušali, kako Luka noče več igrati za Slovenijo in se vsi spraševali, kako je do take situacije prišlo.
lukace5
# 28.08.2018 ob 19:37
Vsem razen selektorju in Rasu je bilo jasno da Doncica ne bo. Bi se pa lahko vsaj oglasil na telefon in korektno povedal, da se bo raje pripravil na prvo NBA sezono kar je povsem razumljivo. Tudi sam nebi prisel igrati v kvalifikacije en mesec pred zacetkom najpomembnejse sezone v karieri.
hovaks
# 28.08.2018 ob 19:04
Smeh. Vsak razumen clovek, to razume. Valda ne bo tvegal poskodbe in prihodnost v ligi nba za neke brezvezne tekme.
Slycer
# 28.08.2018 ob 19:19
Sploh ne dojamem kako je lohka komunikacija po smsih sprejemljiva. A je klic predrag, treba šparat?
intelekt
# 29.08.2018 ob 00:36
Sicer pa Rašo, kako je bilo na EP2003, se še spomniš, si užival?
Aja, saj res, ni te bilo, zakaj že ne? Pa ne da zato ker si ravno podpisal za NBA moštvo?

https://www.mladina.si/96540/03-sport/

Spomin peša že v teh letih, ne?
slovenka333
# 28.08.2018 ob 21:18
Meni nekaj ni jasno. Vemo kako dolgo so Španci prevladovali na velikih košarkarskih tekmovanjih z bratoma gasol, rubijem,... ali niso tudi ti v nba oziroma v najmočnejših evropskih klubih? Pa nikoli niso bili brez ključnih igralcev ko je šlo za velika tekmovanja. Zdej ko smo pa Slovenci dobili močno ekipo so pa kr neke ovire. Pa nej gre vse nekam res ful sem razočarana. Evropski prvaki smo pa nas že v kvalifikacijah vsi nabijejo, da sploh ne govorim, da imamo že skor c ekipo. Ehhh zakaj sploh navijam za to oslarijo.
borchica
# 28.08.2018 ob 19:57
KZSju ni jasno, da riba smrdi pri glavi. Vsem nam je namreč jasno, da je vodstvo KZSja povsem zgrešilo z izbiro Trifunovića, ki je kao nadaljeval delo Kokoškova pa mu ne seže niti do kolen. KZSju je počasi jasno, da so kvalifikacije zafurali na celi črti, sedaj pa skušajo pred popolnim potopom usmeriti prst v FIBA in igralce, namesto da bi pogledali v svoj kozarec in si natočili čistega vina. Izjava Nesterović kot sekretarja zveze je popolnoma deplasirana in amaterska, ne vem zakaj mu jih Erjavec ne lektorira preden gredo v javnost.

Trifunović pa poskuša z isto igro s povsem drugačno igralsko zasedbo narediti enak rezultat. Še otroku je jasno, da to ne gre. Jasno je tudi, da Trifunović ni trener pod katerim bi vsi radi igrali in se dokazovali. Zraven si pa z izjavami a la Nesterović dela medvedjo uslugo, saj si z njimi zbija ugled in ceno, hkrati pa se določeni igralci tudi zaradi njega vse bolj distancirajo od reprezentance. Zgleda kot da zna samo trobiti enako kot njegov predsednik in ni sposoben misliti s svojo glavo.

Žalostno, sramotno in vsekakor nevredno evropskih prvakov. V javnosti in tujini smo izgubili ves renome, ki smo si ga kot evropski prvaki ustvarili In to v manj kot enem letu zaradi nesposobnosti zveze. Že večkrat videno na več nivojih športa in širše.
intelekt
# 28.08.2018 ob 23:05
Zveza pa takoj obračunavat z Dončićem preko medijev. In to na kakšen način. Potem se pa čudimo zakaj se igralci izogibajo reprezentanci. Po tej izjavi Nesteroviča bom presenečen če bo Luka še kdaj igral za reprezentanco. Takih izjav si funkcionar zveze ne more privoščit in bi moral zaradi tega v resni zvezi letet.
lance_
# 28.08.2018 ob 20:54
Najprej naj vsaj enga selektorja zrihtajo,ki je vsaj vreden naziva selektor,tu se vse zacne Raso.
Igralci ze vedo zakaj ne pridejo,zato ker cutijo. Ce ni privlacnosti in zaupanja igralcev do trenerjev-selektorja,potem pac odpovedo,ker ne vidijo smisla.
Res je,da bi jih reprezentancni dres moral motovirati,ampak vcasih to ni dovolj,je treba tud strokovni stab imet na nivoju.

Blazic,Prle in Doncic so stopili na nove tirnice v svojem zivljenju in itak da so skalkulirali kolko je 1+1 in dobili rezultat da se ne izplaca igrati ze izgubljenih kvalifilacij in reskirat poakodbo ki te lahko stane sezone.
Je pa res da ni korektno od Luke da se ne javi.

Raso pa mal prevec forume in novicke bere,da je izustil tak,za funkcionarja,neprofesionalen in nekolegialen komentar!
Shame on you Raso! S takimi komentarji bos odgnal vse dobre igralce,drugic prej prespi,preden iz jeze stresas take bedarije po medijih! Zaj... bos vse!
bittkonj
# 28.08.2018 ob 20:37
@Acinho 1. Pri 19 pač vprašanje če je človek, ki ni srb/hrvat vedu pomen besedila, če je, je res kr.tn, da je šel objavlat.

2. Ta tvoj "tough love" se opravlja ena na ena, ne pa javno...ker pa rašo in rado nista preveč brihtna, s tem delata škodo igralcu in reprezentanci (lukatu se lahko po takih kr.tnskih besedah pač fučka za repko)

3. Nima, Luke preprosto ni, zaradi priprav na novo/prvo sezono v Dalasu in le ti mu ne dovolijo.
Zakaj raskirati poškodbo na "izgubljenih" kvalifikacijah. Verjamem, da jim je že prej povedal, vendar sedaj ga hočejo na vsak način dobiti, zato sms, ker jih ma poun k.

4. Drugi časi, drugačna mentaliteta, ne moreš primerjati. Takrat so igrali za "sendwič", in če se je nekdo poškodoval jim to ni predstavljalo takšnega problema, danes pa se pogovarjamo o milijonskih zneskih, kar predstavlja velik problem!
DLeagueStar
# 28.08.2018 ob 20:11
Eh ja, zveza je zahebala stvari s Trifunovicem in nesposobnim kadrom sedaj bi pa radi nase zvezde, da nam rit resujejo pred polomom.

Na eni strani bi radi razvijal mlade talente in ne forsirali posameznikov v ospredje po drugi pa niso sposobni skupaj sestavit ekipe brez Dragica ali Doncica.
s0njas0nja
# 28.08.2018 ob 20:05
KZS naj raje sebi nalije čistega vina, tole iskanje krivcev in morebitnih izgovorov v naprej je podlo.

Dejstvo je da so profesionalci, ostali bodo tam kjer jim.dajejo kruh, logično.
Binder Dandet
# 29.08.2018 ob 07:16
Haha

"Nastop je odpovedal le največji, Rašo Nesterović, ker je ravno podpisal pogodbo s prvakom lige NBA, moštvom San Antonio Spurs, vredno 42 milijonov dolarjev, ter s tem postal najbolje plačani slovenski športnik. "
Balaš Junior
# 29.08.2018 ob 00:44
Ce bi raso bil vsaj malo inteligenten bi javnosti sporocil neko floskulo v slogu "luka je trenutno v zelo aktivnem procesu privajanja na cisto nov svet in mu zelimo vse najboljse. Ne pa da v medije spuscas taka nizkotna polena a la "ni se mi javu" in "fant bo moral odrasti".

Banana republijk.
Quick
# 28.08.2018 ob 22:28
Nesterovic bi mogu mal premislit kaj pocne v KZSju. Tele njegove izjave in pristop sta totalno neprofesionalni.
MIRKOKING
# 28.08.2018 ob 22:22
Pustite Doncica pri miru. Nesterovic se naj pogleda v ogledalo in si prizna, da sta oba z Erjavcem nesposobna. Kvalifikacije so izgubljene ze od tekme z Belorusijo pred katero sta pozabila prebrati pravila. Reprezentanca je zadnjih nekaj tekem odigrala brez centra in ni cudno, da je Prletu in Jaki dojadilo. Vso breme je padlo na njiju je pa dejstvo, da tudi Harden brez centra ne bi bil sposoben premagati nasprotnih ekip. S taksnimi napadi na igralce se ustvarja samo sovrazno ozracje, kot se je ustvarilo okoli Udriha in Vujacica, dejstvo pa je da bo ponovno nastradala slovenska kosarka. Upam, da bo v prihodnosti Luka igral za reprezentanco, upostevajoc, da igra za razvoj slo kosarke ne pa za Nesterovica, ki vec kot ocitno ne zna drugega kot metati zoge v kos in delati sranja. Sramota za KZS in FIBO, ki ubijata kosarko!
Predrabluc
# 28.08.2018 ob 21:08
Imam občutek, da iz Dončića delajo novega Udriha, samo da bi zameglili svoje napake in nesposobnost.
www
# 28.08.2018 ob 20:51
Dajte no. A res mislite da NBA klub bi pustil 3 picku igrati za reprezentanco ?

Mimogrede Nesterović, za Dragića pregovoriti je letal v ZDA. A zdaj je pa treba kar preko SMSov ?

Z. Dragić, Čančar. Vse od sebe dati, da se vrne Prepelić, če se da pa naj še "tonček" Randolph igra. Pač novega playa in Vidmar ni vsak dan mlajši...kak dober center pa bo čisto solidna ekipa.
Binder Dandet
# 28.08.2018 ob 19:50
Danes sem pod drugim clankom nalimal izjavo prepelica, da real niti slisati noce za kvalifikacijske tekme. To je realnost. Vodstvo zveze pa ocitno alibi za neuspeh isce.
zmajmun
# 28.08.2018 ob 18:49
Trifunović: Točnega razloga za Dončićevo odpoved ne poznamo


Mogoče bo pa vodil Olimpijo med 14. in 17. septembrom
pinkfranc
# 29.08.2018 ob 09:14
pa kaj bi sedaj na KZS radi, da ga res nikoli več ni??? ne samo letos.

Pa saj je jasno, da so te kvalifikacije oz. nastop na naslednjem velikem tekmovanju Slovenije samo še utopija ... dvomim, da bi tudi vsi najboljši na kupu sedaj še lahko izvlekli to podmornico (ni samo dovolj, da so imena na kupu, ampak morajo imet homogenost, željo, formo in morajo bit kvalitetno vodeni).

Naj se sedaj ta čas izkoristi za reset, malo pavze za EP prvake, potem pa gas naslednje večje tekmovanje. Ampak najprej je treba poštimat enotnost in kdo ima res željo, da bo sodeloval. Na tem se gradi. Kaj bo pa to prineslo, pač bo. Ne more vsak na Luno. Žal se lahko tudi obeta 10 let reprezentančne košarkarske suše v Sloveniji, in bo ta pa sedaj res končno začela plačeveti davek padca kvalitete v klubih, kar se je prej tako zelo opozarjalo iz strani ljudi, ki delajo za Olimpijo. Krka in Olimpija sta vedno manj konkurenčna v tujini. Sedaj, ko očitno Slovenci na tujem ne bodo več na voljo, ostanejo samo še domači fantje. Ti pa še v Yugo ligi niso konkurenčni, kaj šele kaj več.
Hardworker
# 28.08.2018 ob 23:41
Trifunović: Točnega razloga za Dončićevo odpoved ne poznamo

Mogoče pa noče igrati zaradi tebe, ker si nesposoben trener.
Bow
# 28.08.2018 ob 22:51
Izgovori že pred dvobojem.
Kakšna izjava za medije je to? Kako pokrovitejsko, res pravi pristop. Na tak način ga še dolgo ne bo, če sploh. Upam da ne bere teh kozlarij KZSja
Igraš s tem kar imaš, ne s tistim s čimer bi lahko. Če ostali niso na nivoju potem jim še LeBron ne pomaga. Kadrovanje pa izjemno preudarno, brez komentarja...
padremoj
# 28.08.2018 ob 19:47
Tole je pa že malo neumno!
Kazalo