Krka je nazadnje slavila pred dobrimi tremi tedni. Foto: MMC RTV SLO
Krka je nazadnje slavila pred dobrimi tremi tedni. Foto: MMC RTV SLO
Nenad Trajković
Nenad Trajković je na 10 tekmah na klopi Krke dosegel le dve zmagi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V obračun drugega kroga Evropskega pokala vstopata ekipi z različnimi razpoloženji. Le Mans je konec tedna v derbiju francoskega prvenstva, kjer zaseda 4. mesto, z 80:78 premagal evroligaški Nancy in mu prizadejal prvi poraz v prvenstvu. Na drugi strani je Krka visoko izgubila v Zagrebu proti Cedeviti (89:67). Slovenski prvaki so po slavju v superpokalu proti Olimpiji na začetku oktobra dobili le še eno tekmo (Radnički). Ob tem so nanizali osem porazov.

Tako Le Mans kot Krka sta izgubila uvodni srečanji Evropskega pokala. Krka je doma klonila proti Lietuvos Rytasu, Le Mans pa na gostovanju v Ukrajini proti Azovmašu (79:76). Prav zato bodo Francozi nocoj še bolj motivirani.

Pri Le Mansu se vse vrti okoli treh Američanov in brazilskega centra Joaa Paula Batiste (povprečje 16,4 točke na tekmo). Prvi strelec ekipe je organizator igre Taylor Rochestie (19,1), dopolnjujeta pa ga branilec Alex Acker (11,7) in krilo Marcellus Sommerville (12,4).

"Upam, da bomo igrali bolje kot v nedeljo v Zagrebu. Nismo imeli časa za podrobnejšo analizo nasprotnika. Po visokem porazu in dolgi poti tekma zagotovo ne bo lahka, toda v tem poslu smo profesionalci. Moramo zmanjšati število izgubljenih žog in igrati bolje v obrambi," pred tekmo v Le Mansu pravi trener Krke Nenad Trajković. Tekma v Franciji bo manj kot 48 ur po dvoboju v Zagrebu.

SKUPINA F, 2. krog
Torek ob 18.10:

LIETUVOS RYTAS - AZOVMAŠ

Ob 20.30:
LE MANS - KRKA

Lestvica:                        
LIETUVOS RYTAS          1  1 0  2
AZOVMAŠ                 1  1 0  2
LE MANS                 1  0 1  1
KRKA                    1  0 1  1