Kevinn Pinkney je nazadnje igral za Hapoel Migdal iz Jeruzalema. Foto: EPA
Kevinn Pinkney je nazadnje igral za Hapoel Migdal iz Jeruzalema. Foto: EPA

Kenny Gregory, ki je prej igral za PAOK.

26-letni Pinkney (208 cm) je pred leti treniral z Washingtonom in Portlandom, leta 2007 pa so ga za nekaj tekem najeli takrat zadnjeuvrščeni Boston Celitcsi. Na prvi tekmi je dosegel 15 točk, v šestih dvobojih pa je imel povprečje 5,2 točki. V Evropi je igral na Poljskem, v Italiji in Franciji, prejšnjo sezono pa je preživel v Izraelu, kjer je bil član Hapoela Migdal iz Jeruzalema. V prvenstvu je imel povprečje 9 točk in 4,4 skoka na tekmo. Američan naj bi v Ljubljani ostal eno sezono.

31-letni Kenny Gregory (197 cm) je lansko sezono v dresu solunskega PAOK-a v povprečju dosegal 14,1 točke, 4,7 skoka in 1,4 podaje na srečanje. 197 cm visoki krilni košarkar je kariero začel na priznani univerzi Kansas, kjer je uspešno igral štiri sezone in se veselil tudi preboja v končnico Lige NCAA. V Evropi je igral za Efes Pilsen, Pameso, Le Mans, italijansko Pavio in angleški Chester Jets. Podpisal je enoletno pogodbo.

Ob tem se pojavlja velika težava - Pinkneyja in Gregoryja klub za zdaj ne more prijaviti za tekmovanja, saj je Union Olimpija zaradi neizplačevanja obveznosti do Vlada Ilievskega in Saša Ožbolta od Fibe dobila prepoved registracije novih igralcev.

Zmaji so imeli na preizkušnji Američana Trevona Hughesa in Srba Luko Bogdanovića, ki pa sta že zapustila Ljubljano. Hughes ni zadovoljil trenerja Jureta Zdovca, Bogdanović pa je dobil boljšo ponudbo iz Francije.