Anthony Bennett je zadnje leto igral za univerzo Nevada v Las Vegasu. Foto: Reuters
Anthony Bennett je zadnje leto igral za univerzo Nevada v Las Vegasu. Foto: Reuters

20-letni Kanadčan, ki igra za univerzo UNVL, ni bil med favoriti. Cleveland je vse prisotne v New Yorku z izborom omenjenega krilnega centra precej presenetil.

Za Nevado dosegal po 16 točk in 8 skokov
"Presenečen sem, tako kot vsi," je bil sprva kratek Bennett, ki je prvi Kanadčan, ki se je znašel na vrhu nabora. "Slišal sem, da bo nabor nepredvidljiv, ne pa tako, kot se je izkazalo. Zdaj imam res lepo priložnost, hvaležen sem Bogu za vse," je še dodal Bennett, ki je kot novinec za univerzo Nevada dosegal po 16,1 točke in 8,1 skoka.

Prvi favorit Noel izbran šesti
Drugi Orlando se je odločil za branilca Victorja Oladipa (univerza Indiana), tretji Washington pa za krilo Otta Porterja (Georgetown). Center Nerlens Noel (Kentucky), ki je veljal za prvega favorita, je bil izbran šele kot šesti. Izbral ga je New Orleans, a ga je v zameno za Jrua Holidaya poslal v Philadelphio.

Prvi krog nabora je bil sicer precej mednarodno obarvan. Med 12 Neameričani je bilo tudi nekaj Evropejcev: Peti Phoenix je tako izbral ukrajinskega centra Olekseja Lena (Maryland), 15. Milwaukee Grka Giannisa Antetokounmpoja (Filathitikos), 17. Atlanta Nemca Dennisa Schröderja (Braunschweig), 19. Cleveland Rusa Sergeja Karaseva, 27. Denver Francoza Rudyja Goberta (že poslan v Utah), 28. San Antonio Francoza Livia Jeana Charlesa in 30. Phoenix Srba Nemanjo Nedovića (že poslan v Golden State).