Gašper Vidmar bo tudi v prihodnji sezoni igral v Evroligi. Foto: Reuters
Gašper Vidmar bo tudi v prihodnji sezoni igral v Evroligi. Foto: Reuters

211 centimetrov visoki center, ki bo letos dopolnil 25 let, je nazadnje igral za Fenerbahče, zdaj pa se torej seli k mestnemu tekmecu Bešiktašu, ki je v pretekli sezoni postal turški prvak. Za črno-bele, ki bodo letos igrali tudi v Evroligi, bo igral dve sezoni. Predtem je Vidmar, ki je bil stalni član slovenske izbrane vrste, lani pa ni igral na Eurobasketu zaradi poškodbe, igral še za Janče, Slovan in Olimpijo. Z zmaji naj bi bil Ljubljančan že večkrat v stikih. Po podpisu pogodbe se je Vidmar pridružil pripravam slovenske izbrane vrste, v Bešiktašu pa bi se mu utegnil pridružiti tudi Boštjan Nachbar.

Kastrati iz Ljubljane v Novo mesto
198 centimetrov visoki branilec, ki sicer prihaja s Kosova, se te dni mudi na pripravah slovenske reprezentance. Kastrati, ki bo letos dopolnil 18 let, je v Slovenijo prišel iz kosovskega Penza Peja. Kot zelo obetaven košarkar se je pridružil Olimpiji. V zeleno-belem dresu ljubljanskega kluba je v pretekli sezoni odigral nekaj tekem v Evroligi in jadranski Ligi ABA, v državnem prvenstvu pa je nosil dres škofjeloškega LTC Castings Mercatorja in v povprečju dosegal nekaj več kot šest točk na tekmo.

"Z Erjonom smo sklenili večletno pogodbo, saj želimo zagotoviti postopen razvoj tega vrhunskega talenta, kar je v interesu tako kluba kot državne reprezentance. O tem nas je dokončno prepričal selektor, ki je Erjona povabil na reprezentančne priprave," so ob prestopu Kastratija zapisali pri novomeški Krki.