Frank Vogel se je izkazal na klopi Indiane in bo zelo verjetno kmalu dobil novo službo v Ligi NBA. Foto: EPA
Frank Vogel se je izkazal na klopi Indiane in bo zelo verjetno kmalu dobil novo službo v Ligi NBA. Foto: EPA

"Odločil sem se, da je čas za nov glas v naši garderobi. Včasih moja služba res smrdi. Vzel sem si nekaj časa za premislek. Skozi celotno sezono sem spremljal tekme in moja pričakovanja so bila visoka. Odločil sem se, da potrebujemo novega trenerja," je pojasnil legendarni predsednik Indiane Larry Bird, ki je leta 2000 popeljal Pacerse v finale Lige NBA, kjer so bili s 4:2 v zmagah boljši LA Lakersi.

42-letni Vogel je v šestih sezonah nanizal 250 zmag in doživel 181 porazov. V končnici je zmagal 31-krat, 30-krat pa je izgubil. Pacerse je prevzel januarja 2011, ko je bil odpuščen Jim O'Brien. Predtem je bil videoanalitik pri Bostonu. Že v prvi sezoni je Indiano popeljal v končnico, kjer se je srečala s prvim nosilcem Vzhoda Chicagom. Novinec Paul George je takrat zasijal in nakazal izjemno kariero.

Štiri sezone zapored so se Pacersi prebili v končnico, dvakrat so igrali tudi v finalu Vzhoda, a vedno je bil premočan Miami z LeBronom Jamesom na čelu. Poleti 2014 si je George na pripravah ameriške reprezentance na olimpijske igre v Londonu zlomil nogo. Brez nosilca igre lani ni bilo končnice, v letošnji sezoni pa je Indiana končala na sedmem mestu na Vzhodu, proti Torontu pa je nesrečno izpadla, saj je na peti tekmi zapravila 15 točk prednosti.