Saša Vujačić bo igral za nizko pogodbo (947.246 ameriških dolarjev). Rad bi se dokazal pri slavnem klubu. Foto: Reuters
Saša Vujačić bo igral za nizko pogodbo (947.246 ameriških dolarjev). Rad bi se dokazal pri slavnem klubu. Foto: Reuters
Kristaps Porzingis
218 cm visoki Kristaps Porzingis je veliki up Knicksov za prihodnost. Foto: Reuters
Carmelo Anthony
Carmelo Anthony je doživel že precej svetlejše trenutke v New Yorku, čeprav ni nikoli igral v finalu Lige NBA. Foto: Reuters

Saša Vujačić, ki je v Evropi igral za Anadolu Efes, Venezio, Laboral Kutxo in Istanbul, se vrača v Ligo NBA. 31-letni Mariborčan je med letoma 2004 in 2010 igral za LA Lakerse, osvojil je dva naslova (2009 in 2010), v New Yorku pa bo združil moči s starimi znanci.

"Velik privilegij je, da bom lahko igral za tako velik klub. Niti malo nisem pomišljal, ko sem dobil ponudbo. Phil Jackson je najuspešnejši trener v Ligi NBA, on je preprosto največji. Trener je Derek Fisher, ki je bil vodja Lakersov, ko smo osvojili dva zaporedna naslova prvaka. Že takrat se je videlo, da bo "Fish" kmalu postal trener. Zelo dobro je, da imamo v ekipi take osebnosti, ki znajo zmagovati. Imajo to mentaliteto," je pojasnil Vujačić.

Konkurenca na Vzhodu je precej slabša od Zahoda, a vseeno Knicksi ne spadajo med ekipe, ki so favorizirane za preboj v končnico. "Naša ekipa je v izgradnji, moramo biti potrpežljivi, potrebujemo čas. Zbrali smo se že tri tedne pred začetkom skupnega kampa. 20 igralcev je garalo v telovadnici, predanost igralcev je zares velika. Zelo dobro poznamo kombinacije v napadu," je razlagal "The Machine".

"Tega vzdevka si seveda nisem nadel sam, ampak sta ga začela govoriti komentatorja tekem Lakersov Joel Meyers in Stu Lance. Hitro se je prijel tudi pri drugih. V New Yorku me tudi poznajo po tem," je poudaril Vujačić.

Pohvalil je novinca Porzingisa
V Madison Square se največ govori o četrtem izboru na naboru Lige NBA Kristapsu Porzingisu. 20-letni latvijski center je obetaven, a se bo moral še izbrusiti. "Porzingis je največji ulov na naboru. Zares je talentiran, ima visoke cilje. Takoj se vidi, da je nekaj posebnega. Vedeti moramo, da je še zelo mlad. Mora še dozoreti na parketu," ga je ocenil Vujačić.

Anthony: Vsako sezono mora biti naš cilj naslov prvaka
"Vsako sezono mora biti naš cilj naslov prvaka. Vedno si je treba zadati najvišje mogoče cilje, čeprav uresničitev ni lahka. Vsekakor bomo igrali za to, čeprav ljudje ne verjamejo v nas," je optimističen 31-letni Carmelo Anthony, ki bo v letošnji sezoni v žep pospravil kar 22.875.000 dolarjev.

Lani so Knicksi dobili le 17 tekem v rednem delu, kar je najmanj v zgodovini kluba. "Melo" je moral počivati sedem mesecev zaradi operacije kolena, tudi v novi sezoni pa bo edini zvezdnik v Madison Square Gardnu.

Predsednik Jackson se je zelo trudil, da bi okrepil ekipo, poleti so poleg Vujačića prišli Robin Lopez (zaslužil bo več kot 12 milijonov in pol ameriških dolarjev), Arron Afflalo, Kevin Seraphin, Kyle O'Quinn in Derrick Williams. Na naboru so poleg obetavnega Porzingisa izbrali še Jeriana Granta.

Fisher: Želimo zmagovati takoj
"Res je, da imamo ekipo v izgradnji, vendar to ne pomeni, da ne želimo zmagovati takoj. Mislim, da bomo marsikoga presenetili, vsekakor bomo konkurenčni," je dodal trener Derek FIsher.

Knicksi bodo redni del sezone začeli 28. oktobra v Milwaukeeju.