Tim Gajser. Foto: AMZS
Tim Gajser. Foto: AMZS

Prado in Gajser sta bila razred zase na Sardiniji, kjer so se dirkači ob zahtevnem mivkastem terenu borili še z visokimi temperaturami. Dobila sta tako kvalifikacije kot obe vožnji, v vseh je bil Španec mesto pred Slovencem, tako da je tudi nekoliko povečal naskok v SP-ju.

V prvi vožnji sta se oba že po nekaj zavojih znašla na prvih mestih, potem pa prednost pred tekmeci le še povečevala. Nihče ni imel možnosti, da bi se prebil višje kot do tretjega mesta, po drugi strani pa je bil Gajser sicer relativno blizu Špancu, a tudi on brez pravih možnosti za napad na zmago. Na tretjem mestu prve vožnje je končal Nizozemec Jeffrey Herlings.

Malenkost bolj razgibana je bila vsaj za Gajserja druga vožnja; po slabem startu je zdrsnil na šesto mesto, a se je že do drugega kroga prebil na tretje, med zanesljivo vodilnim Pradom in njim je bil še Herlings. Nizozemec je skušal priti dovolj blizu, da bi lahko napadel Prada, pri tem pa v devetem krogu naredil napako in padel.

Moram biti zadovoljen z doseženim v mivki. Tukaj v preteklosti še nikoli nisem imel prav dobrih izidov, a biti drugi na verjetno najtežji dirki sezone, je nekaj, s čimer moram biti zadovoljen. Seveda si vedno želiš zmagati, čutil sem, da bi bilo mogoče iztržiti kaj več, vendar nisem imel toliko moči, kot bi si želel. Kakorkoli, stalno sem na stopničkah, sezona je še dolga in prepričan sem, da bodo kmalu prišle tudi zmage.

Tim Gajser

To je izkoristil Gajser in se prebil mimo njega, potem pa je bil razplet skoraj identičen kot v prvi vožnji – Prado je zanesljivo vodil, Gajser ga je lovil, a je ob koncu, ko ni imel možnosti za napad, tudi nekoliko spustil ritem. Prav v zadnjem krogu se je tudi on znašel v mivki, a je bila prednost pred Herlingsom dovolj velika, da je ostal pred njim.

V SP-ju ima zmagovalec vseh treh dirk te sezone Prado zdaj 174 točk, Gajser je pri 157. Herlings pa jih ima 125.

Drugi Slovenec v MXGP-ju, Jan Pancar, novinec v tem razredu, je tokrat prvič v sezoni ostal brez točk. Po prvih dirkah v Argentini in Španiji jih je zbral 21, danes pa po 22. startnem izhodišču v nobeni od voženj ni bil blizu prvi dvajseterici. V prvi je proti koncu pridobil tri mesta, vendar višje kot do 23. ni mogel. Podobno je bilo v drugi, ki jo je tudi končal na enakem mestu, v seštevku dirke je bil 24. V SP-ju pa je zdaj na 19. mestu.

Motokrosiste čaka naslednja dirka že čez teden dni, ko bo prizorišče Pietramurata v Trentinu.

Gajser tudi na Sardiniji v obeh vožnjah zaostal le za Pradomser
  VN SARDINIJE                         
                                       
Vrstni red na dirki:                   
 1. J. PRADO       ŠPA/gasgas       50 
 2. T. GAJSER      SLO/honda        44 
 3. J. HERLINGS    NIZ/KTM          40 
19. J. PANCAR      SLO/KTM           0 
                                       
Prva vožnja:                           
 1. J. PRADO       ŠPA/gasgas 35:36,104
 2. T. GAJSER      SLO/honda     +5,279
 3. J. HERLINGS    NIZ/KTM       39,521
23. J. PANCAR      SLO/KTM      2 kroga
                                       
Druga vožnja:                          
 1. J. PRADO       ŠPA/gasgas 35:44,443
 2. T. GAJSER      SLO/honda    +16,624
 3. J. HERLINGS    NIZ/KTM       27,553
23. J. PANCAR      SLO/KTM       1 krog
Skupni vrstni red:                     
 1. J. PRADO        ŠPA/gasgas     174 
 2. T. GAJSER       SLO/honda      157 
 3. J. HERLINGS     NIZ/KTM        125 
 4. R. FEBVRE       FRA/kawasaki   123 
...                                    
19. J. PANCAR       SLO/KTM         21