Tim Gajser za vodilnim Herlingsom zaostaja za eno točko. Foto: Televizija Slovenija
Tim Gajser za vodilnim Herlingsom zaostaja za eno točko. Foto: Televizija Slovenija

Po zlomu in operaciji ključnice še ni 100-odstoten, a verjame, da bo po VN Nemčije ta konec tedna v nadaljevanju popolnoma nared za največje napore.

Gajser si je po Veliki nagradi Sardinije vzel en teden popolnega počitka od motorja, da čim bolj zaceli poškodbo, ki jo je pred tremi tedni "pridelal" na treningu na Hrvaškem. Treninge je opravljal v fitnesu. V ustaljenem ritmu na motorju je od torka naprej, ko opravlja vožnje na svoji domači progi. "Moj cilj je čim prej priti na 100-odstotno raven, zdaj sem nekje na 80, 85 odstotkih," je za TV Slovenija povedal Gajser.

"Od zdaj naprej bo najpomembneje storiti čim manj napak. Ta bo svetovni prvak. Razlike v točkah praktično ni," je povedal Gajser. Konec tedna bo dirka v Teutsenthalu v Nemčiji, kjer so nazadnje vozili pred tremi leti. Takrat je slavil Jeffrey Herlings pred Gajserjem. V korist slovenskega dirkača gre morda podatek, da je trda in tehnično zahtevna proga v Nemčiji precej bolj po njegovem okusu kot peščena podlaga na Sardiniji.

"Proga v Teutschenthalu mi je všeč, res se veselim dirkanja tam. Zadnja dirka na Sardiniji je bila zame zelo težka, ker sem vozil tako hitro po poškodbi. Številke vodilnega nimam več, je pa to morda celo bolje, ker bo pritiska malo manj. Kakor koli že, komaj čakam, da se boji v Nemčiji začnejo," je dejal Gajser.

V seštevku svetovnega prvenstva je vrh zelo zgoščen. Pred 11. dirko sezone ima Herlings 371 točk, Gajser 370, tretji Francoz Romain Fevbre pa 367. Blizu je tudi Španec Jorge Prado s 359 točkami.

Vrstni red v SP-ju (20/36):           
 1. J. HERLINGS    NIZ/KTM         371
 2. T. GAJSER      SLO/honda       370
 3. R. FEBVRE      FRA/kawasaki    367
 4. J. PRADO       ŠPA/KTM         359
 5. A. CAIROLI     ITA/KTM         326

Preostali spored sezone:
3. 10.: VN Nemčije
10. 10.: VN Francije
17. 10.: VN Španije
24. 10.: VN Trentina (Pietramurata)
27. 10.: VN Pietramurate
31. 10.: VN Garde (Pietramurata)
7. 11.: VN Lombardije (Mantova)
10. 11.: VN Mantove

Gajser želi že v nedeljo znova prehiteti Herlingsa