Matej Žagar je najboljšo vožnjo prikazal v pravem trenutku. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Žagar je najboljšo vožnjo prikazal v pravem trenutku. Foto: www.alesfevzer.com
Žagar pričakovano v Krškem najboljši
Žagar v Krškem znova najboljši

Za celoten štartni seznam so na dirki ob Slovencih in Hrvatih nastopili še vozniki iz Češke, Italije in Slovaške. Aktualni prvak Žagar se v finalni vožnji ni dal zmesti nasprotnikom, saj je kljub nepopolnemu izkupičku v rednem delu dirke v odločilni minuti dneva že na štartu vse odločil v svoj prid in si z lepo prednostjo privozil prvo letošnjo zmago na domačih tleh.
Po taktično uspešnem štartu in vrhunsko odpeljanem prvem zavoju se je drugega mesta veselil član ST Lendava Aleksander Čonda, na tretjo stopničko pa je privozil gost iz Češke Hynek Stichauer. Brez pokala je nekoliko presenetljivo ostal le glavni Žagarjev tekmec, Hrvat Jurica Pavlic, ki do finala ni oddal niti točke.

Za glavnega favorita Žagarja se je dirka pričela nekoliko nenavadno, saj je moral v uvodnih dveh vožnjah priznati premoč najprej Čehu Tomašu Suchanku, nato pa še velikemu rivalu Pavlicu. Za uvrstitev v veliki finale je tako moral po menjavi motorjev tudi peti voznik sveta vložiti nekoliko več truda, kot je verjetno sprva pričakoval.

Voldrih si je zlomil nogo
Na dirki, ki si jo bo kakšnih 2000 gledalcev zapomnilo predvsem po vremenu, saj so doživeli vse letne čase, ni manjkalo prekinitev, še najbolj pa jo je z grdim padcem skupil ljubljanski voznik Matic Voldrih v 11. vožnji. Na drugem mestu je zadel v zadnje kolo takrat vodilnega Italijana Paca Castagne, čemur je sledil spektakularen padec. Najprej je z motorjem splezal na ograjo, in ko je že kazalo, da bo padel čeznjo, ga je odbilo nazaj in pristal je na progi. Po videnem so se vsi strinjali, da je bil zlom noge še sreča v nesreči. A to pomeni prekinitev sezone prav na začetku njegove profesionalne poti v angleški premier ligi.

Druga dirka DP-ja posameznikov bo v soboto v Petišovcih pri Lendavi.

Žagar pričakovano v Krškem najboljši
Žagar v Krškem znova najboljši