Matej Žagar (drugi z leve) je v skupnem seštevku SP-ja na 10. mestu. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar (drugi z leve) je v skupnem seštevku SP-ja na 10. mestu. Foto: Borut Cvetko

Zmagal je Poljak Jaroslaw Hampel, ki je v finalu ugnal svetovnega prvaka, Avstralca Chrisa Holderja, in Britanca Taia Woffindna.
Žagar je v petih vožnjah predtekmovanja osvojil dve drugi mesti in tri tretja.
Sajfutdinov zadržal skupno vodstvo
Rus Emil Sajfutdinov, ki je bil najboljši v rednem delu dirke, je v svoji polfinalni vožnji osvojil le tretje mesto in ostal brez finala, vseeno pa je obdržal skupno vodstvo v SP-ju s 84 točkami. Woffinden jih ima na drugem mestu 73. Žagar je z 48 točkami na 10. mestu, za osmim, ki še prinaša neposredno uvrstitev med najboljše tudi v naslednji sezoni, pa zaostaja za štiri točke.
Nekaj je resnično narobe
"Najprej se moram dodobra pomiriti in narediti skupaj z ekipo ter nemškim pripravljalcem mojih motorjev pravo analizo stanja, saj tako ne morem nastopati na tej ravni. Na tem stadionu še nikoli nisem imel tako slabega izkupička in to pomeni, da je nekaj resnično narobe, saj sem na ligaških dirkah, kjer prav tako nastopajo najboljši vozniki sveta, po pravilu vedno dosegal vsaj 10 točk. In to ob dejstvu, da sem se dobro počutil pred dirko, odlično dirkal ta teden v Angliji in Gnieznu na Poljskem, težav pa mi ni delal niti seneni nahod, ki me pesti zadnje tedne," se je Žagar le stežka sprijaznil z 11. mestom na progi, ki jo na račun štiriletnega dirkanja za klub iz Gorzowa pozna še bolje od ovala v Krškem, kjer se bodo najboljši vozniki sveta na VN Slovenije spopadli 7. septembra letos.
Naslednja dirka serije Grand Prix bo v Köbenhavnu 29. junija.