Tomo Mahorič je s svojimi varovanci povzročal sive lase veliki Olimpiji. Foto: RTV SLO
Tomo Mahorič je s svojimi varovanci povzročal sive lase veliki Olimpiji. Foto: RTV SLO
Rašo Nesterovič
Rašo Nesterovič je bil s Kinderjem evropski prvak, s San Antoniem pa je osvojil šampionski prstan. Foto: Reuters

V Tivoliju je bilo po podaljšku 92:83 (77:77, 41:44). Za moštvo iz Krškega, ki je nato razpadlo, sta pod vodstvom Toma Mahoriča tisto sezono igrala tudi nekdanja slovenska reprezentanta Arriel McDonald in Mario Kraljevič.

1983
Rodila se je slovaška teniška igralka Daniela Hantuchova, ki je bila na lestvici WTA najvišje na petem mestu. Doslej je osvojila pet turnirjev, v letih 2002 in 2007 je slavila v Indian Wellsu. Na turnirjih za grand slam je zmagovala le med mešanimi dvojicami, med posameznicami pa je na vseh štirih največjih turnirjih, razen v Parizu, že videla četrtfinale.

1998
Kinder iz Bologne, za katerega je igral slovenski center Rašo Nesterovič, je v Barceloni zasedel evropski košarkarski prestol, potem ko je v odločilni tekmi turnirja Final four z 58:44 premagal AEK.

1999
Trikratna olimpijska prvakinja Nemka Katja Seizinger se je nepričakovano odločila, da po letu dni okrevanja po poškodbi kolena dokončno preneha aktivno tekmovati v alpskem smučanju.

2001
Nizozemski nogometaš Ruud van Nistelrooy je podpisal pogodbo z Manchester Unitedom. Selitev 24-letnega nizozemskega napadalca iz Eindhovna na Otok je bila vredna 28,5 milijona dolarjev, kar je bila rekordna vsota v Veliki Britaniji. Leta 2006 se je zvezdnik preselil k madridskemu Realu, kasneje je igral še za Hamburg in Malago.

2002
Nogometaši madridskega Reala so v prvi tekmi polfinala Lige prvakov v gosteh z 2:0 premagali Barcelono. Strelec prvega zadetka je bil v 55. minuti Zinedine Zidane, drugega pa je v sodniškem podaljšku prispeval Steve McManaman.