Marko Milič se je pred leta 1994 veselil pokalnega naslova v dresu Smelta Olimpije. V finalu je dosegel 8 točk. Foto: RTV SLO
Marko Milič se je pred leta 1994 veselil pokalnega naslova v dresu Smelta Olimpije. V finalu je dosegel 8 točk. Foto: RTV SLO
Gary McAllister
Gary McAllister (levo) je bil eden najboljših igralcev v finalu Pokala Uefa leta 2001. Liverpool je s 5:4 po podaljšku premagal Alaves. Foto: EPA

To je bil četrti pokalni naslov za Ljubljančane po osamosvojitvi Slovenije. Prvi strelec tekme je bil Dušan Hauptman (28 točk).

1944
Rodil se je slavni brazilski nogometaš Jair Ventura Filho - Jairzinho. Desni krilni igralec je bil naslednik sijajnega Garinche. Kariero je začel pri Botafogu. Leta 1970 je bil na svetovnem prvenstvu v Mehiki eden od zvezdnikov. Zabil je sedem golov v šestih tekmah in bil med najzaslužnejšimi za tretji naslov Brazilije. Športno pot je končal leta 1981. Postal je trener in iskalec novih talentov. Odkril je tudi Ronalda.

1964
Rodil se je škotski nogometaš Gary McAllister. Športno pot je začel pri Motherwellu, s sijajno igro v polfinalu škotskega pokala proti Celticu leta 1985 pa je pritegnil pozornost nase. Prestopil je k Leicestru. V Angliji je igral večnino svoje kariere. Pomembno vlogo je igral pri Leedsu, Coventryju in Liverpoolu. V sezoni 2000/01 je bil eden najboljših igralcev Liverpoola, ki je takrat osvojil trojno krono (angleški ligaški pokal, FA pokal in Pokal Uefa). McAllister je bil tudi nepogrešljivi član škotske izbrane vrste, za katero je odigral 57 tekem.

1970
Rodila se je nigerijska atletinja Chioma Ajunwa. Zablestela je na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996, ko je v skoku v daljino osvojila zlato odličje.

1995
Liberijec George Weah je dobil zlato žogo, ki jo revija France Football podeljuje najboljšemu nogometašu leta v Evropi. Nogometaš italijanskega Milana je v anketi premagal drugouvrščenega Nemca Jürgena Klinsmanna (Bayern) in tretjeuvrščenega Finca Jarija Litmanena (Ajax).

1997
Na tekmi med Utahom in Houstonom (107:103) je domači trener Jerry Sloan dočakal svojo 500. zmago za krmilom Utaha. Sloan je med tem že proslavil tisočo zmago kariere.