Rok Petrovič, Mateja Svet in Bojan Križaj so največje legende slovenske smučarije. Foto: RTV SLO
Rok Petrovič, Mateja Svet in Bojan Križaj so največje legende slovenske smučarije. Foto: RTV SLO
Stefan Edberg
Stefanu Edbergu ni bilo dano, da bi bogato kariero sklenil z zmago v Davisovem pokalu. Foto: EPA

V Sestrieru se je tako prvič zgodilo, da je Slovenija v svetovnem pokalu slavila dvojno zmago. Grega Benedik je osvojil 12. mesto. Petrovič je v tisti nepozabni sezoni zmagal kar petkrat na slalomskih tekmah za svetovni pokal. Najboljša slovenska alpska smučarja vseh časov sta leto pozneje v Kranjski Gori ponovila dvojno zmago, vendar pa je takrat zmagal Križaj.

1964
Rodil se je italijanski nogometaš Salvatore Schillaci. Pred svetovnim prvenstvom v Italiji 1990 ga ni poznal skoraj nihče.
Na prvi tekmi italijanske reprezentance proti Avstriji (1:0) je v 79. minuti z glavo poskrbel za veliko navdušenje na olimpijskem stadionu v Rimu. Schillaci je blestel še naprej in Italijo popeljal do polfinala, kjer je bila po enajstmetrovkah boljša Argentina. Na tekmi za 3. mesto proti Angliji (2:1) je zabil še šesti gol na prvenstvu in s tem postal najboljši strelec. Z odličnimi igrami si je zagotovil mesto pri Juventusu, pozneje pa takšnih iger ni več prikazal.
1965
Rodila se je padalka Irena Avbelj, večkratna evropska in svetovna prvakinja.

1967
Veliki zvezdnik košarkarske Lige NBA Wilt Chamberlain je kopici sijajnih rekordov dodal tudi neslavnega: na eni tekmi je zgrešil 22 prostih metov.

1994
Nogometaši Velez Sarsfielda iz Argentine so postali zmagovalci Medcelinskega pokala. V Tokiu so premagali evropskega prvaka Milana z 2:0. Zadetka sta dosegla Roberto Luis Trotta (50./11-m) in Omar Andres Asad (57.).

1996
V finalu Davisovega pokala je Francija v Malmöju s 3:2 premagala Švedsko. V odločilnem dvoboju je Arnaud Boetsch s 7:6, 2:6, 4:6, 7:6 in 10:8 premagal Nicklasa Kultija. Stefanu Edbergu je poškodba gležnja preprečila, da bi se poslovil od poklicne teniške kariere, v kateri je odigral 1.077 tekem.

1999
V starosti 40 let je umrl Volodomir Jaščenko, ruski skakalec v višino. Le 18 let je bil star, ko je preskočil mejo 2,30 metra. Leta 1979 je z 2,34 metra postavil svetovni rekord na prostem.