Kranjčana Gregor Fučka in Marko Milič sta bila najboljša strelca svoje ekipe na odločilni tekmi četrtfinala. Foto: RTV SLO
Kranjčana Gregor Fučka in Marko Milič sta bila najboljša strelca svoje ekipe na odločilni tekmi četrtfinala. Foto: RTV SLO
Ermin Šiljak
Čeprav je Ermin Šiljak igral le v drugem polčasu, je dvakrat zatresel mrežo nasprotnika. Foto: RTV SLO

V tretji tekmi četrtfinala elitne evropske lige je Olimpija prikazala odlično obrambo. Gregor Fučka (na koncu 20 točk) je do 12. minute dosegel le en koš. Na drugi strani so imeli Ljubljančani uravnotežen napad, kjer je nekoliko izstopal le Marko Milič (17). Pri izidu 47:57 je bilo že mogoče slutiti veliki uspeh Sagadinove čete. Z mirno končnico je Olimpija prednost še povečala in si zagotovila pot v večno mesto.

1975
Anatolij Karpov je postal najmlajši svetovni šahovski prvak, potem ko je Bobby Fisher odklonil branjenje naslova.

1999
Alpski smučar Jure Košir je v glasovanju športnega uredništva Radia Slovenije postal športnik zime 1998/99. Drugo mesto je osvojila Špela Pretnar.

2001
Atletinja Brigita Bukovec je sporočila, da zaradi nosečnosti začasno prekinja športno kariero. Izkazalo se je, da gre za trajno prekinitev, saj se srebrna iz Atlante 1996 ni več vrnila na atletske steze.

2003
V polfinalu Jadranske lige so košarkarji Zadra Crveno zvezdo premagali z 78:77, Maccabi pa je bil z 82:76 boljši od Uniona Olimpije. Prvi večer finalnega turnirja najboljše četverice so v Tivoliju žal zaznamovali tudi navijači, saj na tekmi med Zadrom in Crveno zvezdo ni manjkalo izpadov.

2005
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Ermin Šiljak je dočakal svoj prvi nastop v dresu belgijskega Mouscrona in ob debiju proti Westerloju dosegel dva gola. Njegovo moštvo je zmagalo s 3:0.