Zmago Sagadin je Smelt Olimpijo popeljal do turnirja Final four, kjer pa je moral v polfinalu stisniti roko Dušanu Ivkoviću. Foto: RTV SLO
Zmago Sagadin je Smelt Olimpijo popeljal do turnirja Final four, kjer pa je moral v polfinalu stisniti roko Dušanu Ivkoviću. Foto: RTV SLO
Kaka
Kaka praznuje 30. rojstni dan. Foto: EPA
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane je bil s Francijo evropski in svetovni prvak, veliko pa mu pomeni tudi naziv najboljšega nogometaša zadnjih 50 let. Foto: EPA

Ljubljančane je pokopal predvsem David Rivers, ki je dosegel 28 točk, od tega vseh devet v grškem nizu 9:0 za vodstvo 64:53. Olympiakos je ob fanatični podpori svojih navijačev ves čas vodil. Ob polčasu je bilo 32:37. Vladimir Stepania 12, Jaka Daneu 11 in Dušan Hauptman 10 za Smelt Olimpijo, ki je dva dni kasneje dobila dvoboj za 3. mesto proti Asvelu, prvak pa je po zmagi proti Barceloni postal Olympiakos.

1982
Rodil se je brazilski nogometaš Kaka, ki je od leta 2003 igral v vezni liniji pri AC Milanu. Za reprezentanco je prvič zaigral leta 2002 proti Boliviji. Isto leto je sodeloval tudi na svetovnem prvenstvu, kjer je Brazilija osvojila svoj peti naslov, vendar je dobil priložnost le 19 minut na uvodni tekmi proti Kostariki. Leta 2007 je popeljal rdeče-črne do naslova evropskih prvakov, za kar je bil konec leta tudi nagrajen z naslovom naj nogometaša leta 2007. Dve leti kasneje je prestopil v madridski Real.

1994
Najboljši slovenski smučarski tekač Tomas Globočnik je sporočil, da bo kariero nadaljeval med biatlonci.

1999
Košarkarji Žalgirisa so postali prvi litovski klub z naslovom evropskega klubskega prvaka v košarki. V finalu zaključnega turnirja elitnega evropskega tekmovanja so v Münchnu po sijajni predstavi, začinjeni s hitro, moderno in napadalno košarko, z 82:74 (45:30) premagali bolonjski Kinder. V tekmi za 3. mesto je Olympiakos premagal Teamsystem s 74:63. MVP-turnirja (najboljši igralec) je bil igralec "zelenega gozda" Tyus Edney.

2002
Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je po porazu na odločilni tekmi državnega prvenstva z Mobitelom Prulami 67 sporočilo, da Josip Šojat ni več njihov trener.

2004
Francoz Zinedine Zidane je bil v Limassolu na Cipru izbran za najboljšega evropskega nogometaša zadnjih 50 let po izboru Evropske nogometne zveze. Po internetu je sodelovalo več kot sedem milijonov navijačev. Zidane je dobil 123.582 glasov, 1.013 več od drugouvrščenega Nemca Franza Beckenbauerja. Tretji je bil Nizozemec Johan Cruyff (119.332).

2007
Slovenski kolesar Jani Brajkovič je na Dirki po Georgii dosegel prvo zmago med profesionalci. Belokranjec je v zadnji, sedmi etapi kljub temu, da mu je 30 km pred ciljem počila zračnica, ubranil 12 sekund prednosti pred Američanom Christianom Vandeveldejem.