Monica Seles je bila do 30. aprila 1993 prva dama svetovnega tenisa. Po vrnitvi na teniška igrišča ni več ponovila svojih uspehov. Foto: EPA
Monica Seles je bila do 30. aprila 1993 prva dama svetovnega tenisa. Po vrnitvi na teniška igrišča ni več ponovila svojih uspehov. Foto: EPA
Brian Laudrup
Brian Laudrup je Slovencem dosegel tretji gol. Foto: EPA
Ermin Šiljak
Ermin Šiljak je Maltežanom zabil dva gola. Foto: EPA

Prva igralka sveta je vodila proti Bolgarki Magdaleni Malejevi s 6:4 in 4:3. Neuravnovešeni Nemec, ki je bil velik navijač Steffi Graf, je med menjavo strani stekel na igrišče in z nožem poškodoval Selesevo.

Grafova med letoma 1991 in 1993 ni bila kos Selesevi, ki je prevladovala na velikih turnirjih, potem pa je Nemka izkoristila njeno odsotnost v naslednjih dveh letih. Seleseva ni utrpela težjih poškodb, psihične posledice so bile precej hujše. Na igrišča se je vrnila avgusta 1995, januarja 1996 pa je slavila na OP-ju Avstralije v Melbournu.

1994
Avstrijski voznik Roland Ratzenberger je umrl zaradi poškodb po nesreči na treningu formule ena za veliko nagrado San Marina v Imoli. Ratzenbergerjev dirkalnik simtek ford je zletel s proge na S-ovinku avtodroma Enza in Dina Ferrarija v Imoli in se zaletel v zid. Nezavestnega voznika so reševalci izvlekli iz močno poškodovanega vozila in ga prepeljali v bolnišnico v Bologni, kjer pa mu niso mogli več pomagati. Ratzenberger je vozil svojo prvo sezono v formuli ena.

1997
V srečanju 1. kvalifikacijske skupine za nastop na nogometnem svetovnem prvenstvu leta 1998 je Danska premagala Slovenijo s 4:0 (2:0).

1999
V 79. letu starosti je umrl sir Alf Ramsey. Bil je selektor angleške nogometne reprezentance, ki je zmagala na svetovnem prvenstvu leta 1966. To je bil edini naslov Angležev v zgodovini SP-jev. Ramsey, ki je Gordon Albion vodil na 31 tekmah, je v modernem nogometu uveljavil sistem 4-3-3.

2002
Slovenski nogometni reprezentant Milenko Ačimovič je podpisal štiriletno pogodbo z angleškim Tottenhamom. 25-letnemu Ljubljančanu se je iztekla pogodba s Crveno zvezdo, zato Angležem ni bilo treba plačati odškodnine.

2003
Slovenska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2004 na gostovanju na Malti zmagala s 3:1 (2:0). Za Slovenijo sta zadela Zlatko Zahovič in dvakrat Ermin Šiljak. Maltežani so prek Nifsuda dosegli častni gol v zadnji minuti in postavili končni izid srečanja.

2004
Nemški smučarski skakalec Sven Hannawald je moral v bolnišnico zaradi sindroma "izgorevanja". Edini skakalec, ki mu je v zgodovini novoletne turneje uspelo slaviti na vseh štirih tekmah v isti sezoni, ni več dosegal uspehov, ki jih je pričakovala javnost. Hanni je bil pod velikim stresom in je na lastno željo odšel na specialistične preglede v bolnišnico. Avgusta 2005 je dokončno objavil, da končuje kariero.

2009
Grega Bole je po pogumnem šprintu dobil 3. etapo kolesarske Dirke po Asturiji.