Urška Hrovat je poleg Mateje Svet in Špele Pretnar najboljša slovenska slalomistka vseh časov. Foto: EPA
Urška Hrovat je poleg Mateje Svet in Špele Pretnar najboljša slovenska slalomistka vseh časov. Foto: EPA
Pieter van den Hoogenband
Objem večnih tekmecev. Pieter van den Hoogenband (zmagovalec) in Ian Thorpe (3. mesto) po olimpijskem finalu leta 2004 na 100 metrov prosto. Foto: EPA
Günther Mader
Günther Mader je bil eden najbolj vsestranskih alpskih smučarjev. V svetovnem pokalu je uspel zmagati v vseh disciplinah. Foto: EPA

Alenka Dovžan je bila z najboljšim časom druge vožnje peta, Špela Pretnar pa deseta. Na zmagovalnem odru sta Hrovatovi družbo delali Nemki Martina Ertl in Hilde Gerg. Urška Hrovat je skupno zmagala petkrat, vselej na slalomskih tekmah. Zadnjo zmago je dosegla 21. novembra 1998.

1960
Wilt Chamberlain je v Ligi NBA s 53 točkami postavil rekord v doseženih točkah v tekmah končnice.

1978
Rodil se je nizozemski plavalec Pieter van den Hoogenband. Na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000 je osvojil zlati medalji na 100 in 200 metrov prosto. Štiri leta prej je bil v Atlanti v obeh disciplinah četrti. V Atenah je ubranil naslov na 100 metrov. Poleg treh zlatih medalj ima Hoogie še po dve srebrni in bronasti. Leta 1999 je na evropskem prvenstvu v Carigradu osvojil šest zlatih medalj, kar je pred njim na enem prvenstvu uspelo le Nemcema Michaela Grossu (1985) in Franziski van Almsick (1993).

1989
Košarkarji madridskega Reala so po briljantni predstavi Dražena Petroviča osvojili Pokal pokalnih zmagovalcev. V finalu so v Atenah v Dvorani miru in prijateljstva po podaljšku s 117:113 premagali Snaidero iz Caserte. Petrović je dosegel 62 točk, na drugi strani pa jih je dal brazilski ostrostrelec Oscar Schmid 44.

1996
Andreja Grašič je na biatlonski tekmi v Hochfilznu na 15-kilometrski preizkušnji osvojila 6. mesto in postala zmagovalka svetovnega pokala v seštevku tekem na 15 kilometrov.

1998
Na veleslalomu za svetovni pokal na finalu v Crans Montani se je od aktivnega smučanja poslovil Avstrijec Günther Mader. V svetovnem pokalu je smučal od sezone 1982/83 in dosegel 14 zmag v vseh discplinah. Šestkrat je zmagal v superveleslalomu, štirikrat v kombinaciji, dvakrat v veleslalomu in po enkrat v slalomu in smuku. Tekmoval je na štirih olimpijskih igrah, medaljo pa je osvojil le leta 1992 v Albertvillu, ko je bil tretji v smuku.

2000
Košarkar San Antonia Sean Elliott se je po sedmih mesecih vrnil na igrišče. Spursi so ugnali Atlanto s 94:79, Elliott pa je postal prvi košarkar, ki se je vrnil po presaditvi ledvice. Preveč blesteča njegova igra ob vrnitvi sicer ni bila, kljub temu pa je navdušil gledalce z zabijanjem v zadnji četrtini.

2004
Judoistka Raša Sraka je bila na tekmi svetovnega pokala v Varšavi v kategoriji do 70 kilogramov druga.

2008
Petra Majdič je osvojila mali kristalni globus v šprinterskem seštevku.

2009
Petra Majdič je na tekmi svetovnega pokala v Trondheimu zmagala na 30 km v klasični tekmi, kar je ena njenih največjih zmag v karieri.