Mateja Svet je v slalomu v Calgaryju zaostala le za večno tekmico Vreni Schneider. Foto: RTV SLO
Mateja Svet je v slalomu v Calgaryju zaostala le za večno tekmico Vreni Schneider. Foto: RTV SLO
Ole Gunnar Solskjär
Ole Gunnar Solskjär je svoj veliki trenutek dočakal v finalu Lige prvakov leta 1999. Foto: EPA
Sébastien Loeb
"SuperSeb" je eden najboljših dirkačev vseh časov. Foto: EPA
Hideharu Mijahira, Kazujoši Funaki in Masahiko Harada
Hideharu Mijahira, Kazujoši Funaki in Masahiko Harada (z leve) so poskrbeli za popolno japonsko zmagoslavje na srednji napravi v Ramsauu. Foto: EPA

Svetova je zaostala sekundo in 68 stotink, za tri stotinke pa je prehitela Nemko Christo Kinshofer. Mojca Dežman je končala na 9. mestu.

1973
Rodila se je ameriška plavalka Jenny Thompson. Na olimpijskih igrah je osvojila 12 medalj, od tega osem zlatih. Manjka pa ji posamična zmaga. Z ameriško štafeto 4 x 100 m prosto je zmagala na svetovnem prvenstvu leta 1991. Olimpijske uspehe je začela nizati v Barceloni leta 1992, ko je bila dvakrat zlata in enkrat srebrna. V Atlanti 1996 je bila dvakrat zlata v štafeti, na ameriškem prvenstvu se ni uspela kvalificirati za posamične tekme. Na svetovnih prvenstvih je blestela, trikrat zapored je zmagala na 100 m prosto, na OI-ju v Sydneyju pa se je morala zadovoljiti z bronom. Po teh igrah je sklenila kariero, a se je vrnila štiri leta pozneje v Atenah, kjer je bila dvakrat srebrna (štafeta 4 x 100 m prosto in 4 x 100 m mešano).

1973
Rodil se je norveški nogometaš Ole Gunnar Solskjär. V sezoni 1995/96 je dosegel 31 golov v 42 tekmah za Molde. To je opazil Alex Ferguson, ki ga je poleti zvabil v Manchester. Že v prvi sezoni v Premier ligi je zablestel z 18 goli, United pa je osvojil naslov prvaka. Na gostovanju pri Nottingham Forrestu je prišel v igro v 73. minuti in v zadnjih 17 minutah zabil štiri gole za zmago z 8:1. Daleč najbolj pomemben zadetek v karieri je dosegel v 93. minuti finala Lige prvakov v Barceloni leta 1999. Z njegovim golom je Manchester United po pravi drami premagal Bayern z 2:1. Za norveško reprezentanco je v 67 nastopih zabil 23 golov. V zadnjih sezonah je imel številne težave s poškodbami, zato je avgusta leta 2007 končal kariero.

1974
Rodil se je Francoz Sebastien Loeb, ki je med letoma 2004 in 2011 osvojil rekordnih osem zaporednih naslovov svetovnega prvaka v reliju.

1994
Na olimpijskem slalomu v Lillehammerju je zmagala Vreni Schneider, ki je odlično odsmučala drugo vožnjo. Druga je bila Avstrijka Elfi Eder, bronasto kolajno pa je osvojila vodilna po prvi vožnji Katja Koren, ki je za Schneiderjevo zaostala 60 stotink. V prvi vožnji je imela štartno številko 33. To je bil največji uspeh Korenove v karieri. Urška Hrovat je bila osma, Špela Pretnar pa 13.

1994
V štafeti biatloncev na olimpijskih igrah v Lillehammerju so zmagali Nemci (Ricco Gross, Frank Luck, Mark Kirchner in Sven Fischer). Druga je bila Rusija, tretja pa Francija. Slovenija je v postavi Jure Velepec, Uroš Velepec, Boštjan Lekan in Janez Ožbolt osvojila 10. mesto.

1999
Japonski skakalci so zasedli prva tri mesta na srednji skakalnici na svetovnem prvenstvu v Ramsauu. Naslov prvaka si je priboril Kazujoši Funaki (96 in 94 metrov). Srebro je na prvi nočni tekmi na SP-jih pripadlo Hideharuju Mijahiri (95,5 in 93,5 m), bron pa si je priskakal Masahiko Harada (98 m in 94 m). Najboljši Slovenec je bil Peter Žonta na 19. mestu (90 in 84,5 m),

2005
Avstrijec Benjamin Raich je dobil veleslalom na 44. Pokalu Vitranc v Kranjski Gori. Za 45 stotink je prehitel rojaka Hermanna Maierja, tretji pa je bil z zaostankom 79 stotink Finec Kalle Palander. Med slovenskimi tekmovalci je bil v finalu le Aleš Gorza, ki je končal na 15. mestu.

2007
Jan Ullrich, zmagovalec kolesarske Dirke po Franciji leta 1997, je na novinarski konferenci v Hamburgu sporočil, da končuje kariero.