Monica Seles se je v Torontu vrnila na teniška igrišča. Foto: EPA
Monica Seles se je v Torontu vrnila na teniška igrišča. Foto: EPA
Boudewijn Zenden
Boudewijn Zenden je bil eden najboljših Nizozemcev na domačem evropskem prvenstvu leta 2000. Foto: EPA
Linford Christie
Linford Christie se je veselil naslova svetovnega prvaka. Foto: EPA
Mile Ačimovič
Mile Ačimovič je Romunom zabil prvi gol, enako je storil tudi na precej bolj pomembni tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Foto: EPA

Na odprtem prvenstvu Kanade je v 1. krogu v eni uri brez težav premagala Američanko Kimberly Po z izidom 6:0 in 6:3. Seleseva je že v prvi tekmi po atentatu neuravnovešenega navijača Steffi Graf na turnirju v Hamburgu (30. aprila 1993) zaigrala v vsem nekdanjem sijaju. 10.000 gledalcev jo je vseskozi spremljalo z bučnimi aplavzi, ob tem ni mogla skriti solz veselja. Seleseva je dejala, da je bila pred nastopom v takem čustvenem stanju, da se ni mogla zbrati. Turnir je nadaljevala z izjemnimi predstavami. V finalu je s 6:0 in 6:2 odpravila Južnoafričanko Amando Coetzer.

1976
Rodil se je nizozemski nogometaš Boudewijn Zenden. Med letoma 1993 in 1998 je za PSV iz Eindhovna dosegel 32 golov. Naslednja tri leta je igral za Barcelono. V Angliji se je preizkusil pri Chelseaju, Middlesbroughju in Liverpoolu, trenutno pa brani barve Sunderlanda. Med letoma 1997 in 2004 je za nizozemsko reprezentanco na 54 tekmah zabil 7 golov.

1978
Rodila se je ukrajinska telovadka Lilija Podkopajeva. Zablestela je na svetovnem prvenstvu leta 1995, ko je presenetljivo zmagala v mnogoboju. Na začetku leta 1996 se je poškodovala pri padcu z gredi, zato je njena zmaga na olimpijskih igrah v Atlanti v mnogoboju še toliko večji dosežek. Takrat so bile favorizirane Američanke, še posebej Shannon Miller. Olimpijska prvakinja je postala tudi na parterju.

1989
Italijanski plavalec Giorgio Lamberti je v Bonnu postavil svetovni rekord na 200 metrov prosto (1:46,69).

1993
Britanec Damon Hill (Williams Renault) je zmagal na dirki za svetovno prvenstvo v formuli ena na Hungaroringu na veliki nagradi Madžarske. V svojem 13. nastopu v formuli ena je prvič stopil na najvišjo stopničko. Drugi je bil Italijan Riccardo Patrese (Benetton Ford), tretji pa Avstrijec Gerhard Berger (Ferrari).

1993
Na svetovnem atletskem prvenstvu v Stuttgartu je Britanec Linford Christie zmagal v teku na 100 metrov. Postavil je evropski rekord 9,87. Drugi je bil Američan Andre Cason (9,92), tretji pa njegov rojak Dennis Mitchell (9,99). Veliki favorit Američan Carl Lewis je razočaral in bil šele četrti (10,02).

2001
V prijateljski nogometni tekmi sta se v Ljubljani Slovenija in Romunija razšli brez zmagovalca (2:2). V prvem polčasu so imeli Slovenci tri stoodstotne priložnosti, ki jih niso izkoristili, gostje pa so iz edinega pravega napada dosegli zadetek. Popescu je popeljal žogo s sredine igrišča, podal pred kazenski prostor do Nicolaeja, ki je brez oklevanja z lepim volejem poslal žogo mimo Mladena Dabanoviča v mrežo. V 55. minuti je Zlatko Zahovič podal žogo v kazenski prostor, Mile Ačimovič pa je spretno preigral enega izmed romunskih branilcev in mimo vratarja poslal žogo v mrežo. Veselje Slovencev ni trajalo dolgo, saj so Romuni v 66. minuti spet povedli. Po napaki obrambe se je Viorel Moldovan sam znašel pred Markom Simeunovičem in ni imel veliko težav, da je drugič zatresel slovensko mrežo. Končni izid je 15 minut pred koncem z mojstrsko izvedenega prostega strela postavil Zahovič.