Jani Brajkovič je bil pred štirimi leti svetovni prvak v kronometru med mlajšimi člani. Foto: MMC RTV SLO
Jani Brajkovič je bil pred štirimi leti svetovni prvak v kronometru med mlajšimi člani. Foto: MMC RTV SLO
Brajkovič v Kazahstanu še ni bil

Ta hip najboljšemu slovenskemu kolesarju v Astani nikakor ne bo lahko. Konkurenco bo še okrepil Lance Armstrong, ki ga bo še ne 25-letni Belokranjec prvič srečal na pripravah na Tenerifih konec novembra. Kot je povedal v spletni klepetalnici MMC, se mu vrnitev Američana med najboljše zdi super. Zdi se, da bo za Brajkoviča prihodnje leto glavna dirka sezone Giro, po drugem mestu v Lombardiji pa je spoznal, da lahko na dobre izide računa tudi na klasikah. Čim višje bo poskušal poseči predvsem v Ardenih.


V klepetu, ki si ga lahko preberete tukaj, se je nekdanji nosilec zlate majice na Vuelti razpisal o veliko zanimivih stvareh, tudi o tem, kako usklajuje športne in družinske obveznosti, kako je z njegovim zdravjem, ali kolesarji res ne jedo kruha in kakšno glasbo posluša na treningu. Vabljeni k branju!

V posnetku na desni strani si oglejte, ali je Brajkovič morda razmišljal o prestopu v kakšno drugo ekipo, kakšne možnosti pripisuje Lanceu Armstrongu, ali je že bil kdaj v Kazahstanu, od koder prihaja Astana, zakaj je čokolino tako primerna hrana za kolesarje in kakšna je idealna pozicija na kolesu med kronometrom.







M. R.
Brajkovič v Kazahstanu še ni bil