Aleksandar Džikić je pred dnevi popeljal Union Olimpijo do zmage v Pokalu Spar. Foto: MMC RTV SLO
Aleksandar Džikić je pred dnevi popeljal Union Olimpijo do zmage v Pokalu Spar. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Aleksandrom Džikićem

Kocka bo seveda padla ob koncu sezone, ko se bo Beograjčan usedel z vodstvom kluba. Kot pravi, košarki posveča 25 ur na dan, zato je v Srbiji pustil družino. V prostem času posluša glasbo, predvsem hiphop in "drum and base". Če se ne bi poklicno ukvarjal s košarko, bi bil DJ. Najboljšo slovensko peterko po njegovem izboru pa sestavljajo Rašo Nesterovič, Matjaž Smodiš, Marko Milič, Dušan Hauptman in Jure Zdovc.

36-letni strokovnjak je še razkril, da kot košarkar ni bil uspešen, saj ni znal nadzorovati temperamenta, poleg tega pa je imel tudi težave z avtoriteto.

Na vprašanje, kaj si najraje privošči (čevapčiče, slovensko hrano ali McDonalds), je odgovoril, da vse, a vedno ob nepravem času ...

Video desno: Džikić ne deli igralcev
Džikić je v videopogovoru desno (ni slovenskih podnapisov!) med drugim pojasnil, kako mu je uspelo ameriške košarkarje bolj vklopiti v moštvo Olimpije. Pravi, da igralcev ne deli na "Američane, modre, rumene, tujce, domače", ampak obravnava vse enako kot košarkarje Uniona Olimpije, kar tujci čutijo in se zato tudi boljše odzivajo. O Ljubljani je dejal, da je drugačna od rodnega Beograda, a mu je všeč: "Kolikor sem jo videl, je lepa." Časa za spoznavanje Slovenije še ni našel. Trenerskega vzornika nima, pač pa je od strokovnjakov, kot so Gregg Popovich, Duško Vujošević in Željko Obradović, skušal pobrati najboljše.

A. V.

Pogovor z Aleksandrom Džikićem