Jasmin Čuturič je eden najboljših slovenskih odbojkarjev. Foto: MMC RTV SLO
Jasmin Čuturič je eden najboljših slovenskih odbojkarjev. Foto: MMC RTV SLO
O reprezentanci in Miliču

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice je bil eden najboljših slovenskih odbojkarjev, ki se je po hudi poškodbi gležnja vrnil v vrh. Zanj se zanimajo številni tuji klubi, a 33-letnik ostaja vsaj še eno leto na Bledu. O tujih okrepitvah ni bil posebej zgovoren, zato pa je pohvalil klubsko politiko. V Kopru s prijatelji soustvarja velik center za odbojko na mivki, v kateri tudi najbolj uživa, čeprav se je od tekmovanj že poslovil.

Uživati in biti zdrav
Čuturič, ki se je uspešno preizkusil tudi na tujem, zdaj tretjo sezono igra na Bledu. Posebej lanska sezona z zmago na "vseh frontah", vključno s Pokalom Top Teams, je bila sanjska. V letošnji sezoni je ACH Volley igral v Ligi prvakov, kjer je po uspešnih predstavah predtekmovanje končal na 4. mestu v svoji skupini.

Izolčan je tudi večkratni državni prvak v odbojki na mivki. Vprašanj za simpatičnega sprejemalca ACH Volleyja zlepa ni zmanjkalo ... Kaj je njegova največja želja? "Uživati življenje in biti zdrav."

V odbojki obračunavajo z besedami
Jasmin Čuturič ne nemarava več nastopati za reprezentanco, saj zaradi pretekle poškodbe ne želi tvegati preostanka kariere. Svojo prihodnost vidi predvsem pri popularizaciji odbojke na mivki. O Miličevem boksarskem vložku je slišal, vendar dvomi, da se kaj takega lahko zgodi v odbojki, kjer se igralci zadovoljijo z besednimi obračuni.

T. G.

O reprezentanci in Miliču