Celjani se lahko nadejajo vsaj razprodane dvorane. Foto: RTV SLO
Celjani se lahko nadejajo vsaj razprodane dvorane. Foto: RTV SLO
Slavko Ivezič
Slavko Ivezič optimistično zre v prihodnost in opozarja, da je to drugega dela tekmovanja še veliko časa. Foto: RTV SLO
Odmevi na rokometni žreb

Slovenski prvaki so imeli v primerjavi z žrebom prvega dela tekmovanja tokrat več sreče. Ta se je pokazala tako pri drugem predstavniku elitne osmerice, saj so se izognili vsem nemškim ekipam in tako dobili madžarski Pick Szeged, ki je v predtekmovanju pometel tudi z Gorenjem. Kot zadnji predstavnik v skupini D bo danski Gudme.

Ivezič: Cilj vsaj 2. mesto v skupini
"Z žrebom sem zadovoljen. Vse ekipe so premagljive, kar nas navdaja z zmernim optimizmom. V tej fazi tekmovanja bodo vse ekipe igrale maksimalno motivirano, zato ne bo lahke tekme," je žreb za MMC pokomentiral trener Celja Slavko Ivezič in dodal: "Cilj pred sezono je bila uvrstitev med prvih osem in to tudi ostaja. Po tem sistemu tekmovanja to pomeni vsaj drugo mesto v skupini. Ta cilj ostaja tudi zdaj, če se bo slučajno pokazala priložnost za prvo mesto v skupini, pa jo bomo skušali izkoristiti."

Največja ovira za prvo mesto se postavlja Barcelona, ki je v preteklih letih Celjanom že večkrat zagrenila življenje. Bo to pomenilo kompleks? Ivezič za MMC meni: "Mislim, da ne. To je druga Barcelona, kot je bila pred leti. Takrat smo v veliki večini igrali dobre tekme. Barcelona ni več tako močna. Bolj sem se bal preostalih španskih ekip."

V Velenje prihajajo zveneča imena
Nekoliko manj sreče je imelo Gorenje, ki pa se lahko potolaži s tem, da bodo v Velenje prišle same vrhunske ekipe: Ciudad Real, Gummersbach in Montpellier.

"Želimo le to, da bi odigrali tekme čim bolj kakovostno in pustili lep vtis. Igrali bomo po svojih sposobnostih in upamo, da bomo osvojili kakšno točko. Vesel pa sem, da bomo lahko v Rdeči dvorani in v Velenju gostili priznane evropske rokometne ekipe. Gledalci bodo imeli od rokometnih predstav lahko zelo veliko," pa je o žrebu razmišljal trener Gorenja Ivica Obrvan.

Drugi del se bo začel 6. februarja, v polfinale pa napreduje le zmagovalec skupine.

Skupina A: Kiel, Ademar Leon, Čehovski Medvedi, Ivry

Skupina B: Ciudad Real, Gummersbach, Montpellier, Gorenje

Skupina C: Portland San Antonio, Hamburg, Flensburg, Zagreb

Skupina D: Barcelona. Pick Szeged, Celje PL, Gudme

Koprčani še čakajo na nasprotnika
Rokometaši Cimosa Kopra bodo v osmini finala igrali proti boljšemu v boju med nemškim Lemgom in danskim Aarhusom. Ekipi morata odigrati še povratno tekmo, na prvi na Danskem so bili boljši Nemci za en gol.

S. J.

Odmevi na rokometni žreb