Jure Natek je kariero začel na Prulah, nato pa igral še za Slovana, Termo in Celje Pivovarno Laško. Foto: MMC RTV SLO
Jure Natek je kariero začel na Prulah, nato pa igral še za Slovana, Termo in Celje Pivovarno Laško. Foto: MMC RTV SLO
Jure Natek
Pred odhodom v tujino je igral tudi za večkratne slovenske prvake Celje Pivovarno Laško. Foto: RTV SLO

Pungi je prinesel veliko pozitivnega, tako da se veselim, tudi če bom igral kako minuto manj, ni nič hudega. Če bo v tem času dobro opravil nalogo na terenu, je to konec koncev v redu tudi zame.

Jure Natek za MMC

25-letni desni zunanji igralec stoji trdno na tleh. Tako kot vsa ekipa je z mislimi pri Češki, medtem ko o Poljski in Hrvaški še ne razmišlja. Cilj na vseh treh tekmah pa je zmaga. Težave s poškodbami pri nasprotnikih so določen "plus" za Slovenijo, a rokomet je kolektivna igra, kjer odsotnost enega igralca ni odločilna.

Med pripravami ste imeli kar nekaj težav s poškodbo. Za kaj je pravzaprav šlo in kakšen je vaš zdravstveni karton nekaj dni pred prvo tekmo?
Imel sem določene težave z levo ramo. Vleklo se mi je iz kluba, kjer sem se poškodoval na eni izmed tekem. Ni bilo nič hujšega. V bistvu sem bolj iz previdnosti izpustil turnir v Kopru, ki mi verjetno ne bi veliko koristil, predvsem bi se bolečine povečale. Obiskujem še terapije, maserji se ukvarjajo z mano, tako da je stanje že veliko boljše.

S prihodom Romana Pungartnika se bo vaša minutaža v napadu bržkone zmanjšala. Kako ste vi osebno sprejeli Pungijevo vrnitev?
Zakaj pa mislite, da se bo zmanjšala? (smeh) Vsak dober igralec je dobrodošel v ekipi. Pungi je prinesel veliko pozitivnega, tako da se veselim, tudi če bom igral kako minuto manj, ni nič hudega. Če bo v tem času dobro opravil nalogo na terenu, je to konec koncev v redu tudi zame.

Si upate napove dati razplete tekem s Češko, Poljsko in Hrvaško? Kakšna bo slovenska bilanca zmag, porazov in remijev v nedeljo zvečer?
Fino bi bilo, če bi imeli tri zmage. Realno pa gremo korak za korakom. Prvi cilj je zmaga nad Češko, drugi zmaga nad Poljsko in tretji zmaga nad Hrvaško.

Ali ste zadovoljni, ker bodo tako Čehi kot Hrvati proti Sloveniji igrali brez najboljših igralcev, Filipa Jiche in Ivana Balića?
Normalno, da njim ta igralca veliko pomenita. A ti, ki jih bodo zamenjali, si bodo želeli izkoristiti priložnost, ki je mogoče doslej še niso dobili. Tako Čehi kot Hrvati imajo dobre menjave. Odsotnost Jiche in Balića je določen plus za nas, a rokomet ni igra enega igralca, tudi druge bo treba ustaviti.

Katera je najpogostejša rokometna tema vas in soigralcev? Mogoče tekma s Hrvaško?
Ne, ne ... Naša poglavitna tema za mizo je naša obramba, kako reševati določene detajle. In pa tekma s Češko. Ni pa preveč govora o Poljakih oziroma Hrvatih.

Vaši trije favoriti prvenstva?
Nimam treh favoritov, težko je reči. Jaz stavim na nas in na to, da bomo odigrali čim boljše in prišli čim dlje. Z drugimi pa se ne obremenjujem oziroma se samo s tistimi, ki nam stojijo nasproti.

Letos se prvo leto preizkušate v tujini. Kako ste se znašli v Chamberyju?
Vse je v redu. Dobro nam gre na prvenstvu. Igram veliko. Tako jaz kot ekipa imamo še veliko rezerv, ampak za zdaj sem zadovoljen.

Aleš Vozel

Pungi je prinesel veliko pozitivnega, tako da se veselim, tudi če bom igral kako minuto manj, ni nič hudega. Če bo v tem času dobro opravil nalogo na terenu, je to konec koncev v redu tudi zame.

Jure Natek za MMC