Si upate napovedati izide Lige prvakov tudi sami? Foto: EPA
Si upate napovedati izide Lige prvakov tudi sami? Foto: EPA
Alex Ferguson
Naslov evropskih prvakov brani Manchester United, katerega navijač Denis79 je slavil tudi na Nostradamusu. Foto: EPA

S priljubljeno MMC-jevo spletno aplikacijo lahko napovedujete izide tekem za vseh šest krogov skupinskega dela in prav vse izločilne obračune za naslov evropskega prvaka. Sistem točkovanja ostaja nespremenjen: za natančno napovedan izid prejmete tri točke, za natančen tip tekme in število doseženih zadetkov ene ekipe dve točki ter za "le" pravilno napovedani tip eno točko. V vseh preostalih primerih točk seveda ni. V izločilnih bojih se vrednost osvojenih točk podvoji.

Kako do točk?
To si lahko pogledamo tudi na primeru tekme med Marseillom in Liverpoolom (skupina D, 1. krog). Denimo, da se bo tekma končala z 2:1 za Marseille:

- 3 točke za natančen izid (2:1)
- 2 točki za natančen tip (zmaga Marseilla) in število golov ene ekipe (2:0, 3:1, 4:1 ...)
- 1 točka za natančen tip (3:0, 4:2, 4:3 ...)
- V vseh preostalih primerih tekmovalec ne dobi točke (0:0, 1:1, 1:2 ...)

Za sodelovanje je potrebna registracija, nato pa v aplikacijo vstopate prek naslova www.rtvslo.si/nostradamus

Prvič prek 200 točk?
V sezoni 2006/07 je zmagovalec Luka Mlekuž pod vzdevkom "slipi" slavil s 166 točkami, s katerimi bi pa leto pozneje osvojil le 25. mesto. Lani je bil najboljši Denis Črnilogar, ki je kot "Denis79" s kar 187 točkami postal novi Nostradamus. Očitno postajamo Slovenci vse boljši nogometni prerokovalci in mogoče bo že v tej sezoni za zmago potrebno zbrati več kot 200 točk.

17. sezona Lige prvakov bo vrhunec doživela 27. maja, ko bo v Rimu na Olimpicu odigran še zadnji finale, ki bo odigran v sredo. Leto kasneje bo Evropa zvedela za prvaka v soboto zvečer.

Zmagovalec bo za najboljše prerokovanje prejel praktično nagrado Multimedijskega centra.

T. G.