Pia Arhar je postala mis športa za leto 2008. Foto: MMC RTV SLO
Pia Arhar je postala mis športa za leto 2008. Foto: MMC RTV SLO
Takole so se misice predstavile žiriji. Foto: MMC RTV SLO
Brigita Bukovec in Rok Plestenjak
Voditeljski par je bil sestavljen iz športne in novinarske kombinacije. Foto: MMC RTV SLO
Alenka Bikar in Gorazd Štangelj
V dvorani smo opazili tudi nekatere znane športnike. Foto: MMC RTV SLO
Razglasitev mis športa 2008 Pie Arhar

Postavna blondinka, ki se ukvarja z ritmično gimnastiko, je članica športnega društva Moste. Njena vaja s trakom je jemala dih. Pia je zares gibčna, rada pa bi postala državna prvakinja.

Za prvo spremljevalko je žirija, ki so jo med drugim sestavljali tudi atletinji Jolanda Čeplak in Alenka Bikar, hokejist Robert Ciglenečki, boksar Dejan Zavec in kolesar Gorazd Štangelj, izbrala 17-letno dijakinjo iz Murske Sobote Suzano Zekovič, za drugo pa 18-letno Špelo Hojnik. 17-letna dijakinja iz Notranjih Goric Maja Jamnik, ki najraje pleše, se je okitila z naslovom mis fotogeničnosti.

V dvorani ni bilo praznega sedeža
Prireditev Miss športa 2008, ki jo pripravlja slovenska športna revija Šport, je bila znova prava paša za oči. Idejni oče Srečko Čož si leta 2003, ko je začel s tem izborom, ni upal niti posmisliti, da se bo v Festivalni dvorani vsako leto gnetlo toliko ljudi. Letos je bil presenečen, da večina deklet vsak dan trenira v fitnesu, precej pa jih je že preteklo maraton.

Dekleta so v živo še precej bolj prikupna kot na slikah, ki smo vam jih predstavili v minulih tednih. Vseh 24 lepotic se je predstavilo v kopalkah in športno-elegantnih oblačilih, vse pa so predstavile tudi svojo športno točko. Videli smo številne plese, atletske discipline, borilne veščine in celo trebušni ples s sabljo. Dogajanje so popestrili številni glasbeni in plesni nastopi.

Nekatere še na maturantski ples ...
Na koncu ni manjkala velika torta, vendar se je nekaterim tekmovalkam že mudilo naprej, tudi na maturantski ples, ki je bil v bližnjem Gospodarskem razstavišču.

Waldhuberjeva se je oglasila s Havajev
V žiriji je bila tudi Alma Samardžič, lanska prva spremljevalka, ki v športnem društvu GIB trenira mlade telovadke. Mlada mamica je predala pokal v roke Arharjevi, saj lanske zmagovalke Natalije Waldhuber žal ni bilo. 19-letna obetavna atletinja študira in trenira na Havajih. V kratkem filmu se je javila iz rajskega kraja, sama pa že načrtuje še boljše izide v sedmeroboju in morda tudi nastop na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012.

Maja Mikola prepričala petino bralcev
Bralcem MMC-ja, ki ste najlepšo izbirali v galeriji 24 finalistk, je bila najbolj všeč Maja Mikola. 21-letna študentka iz Murske Sobote pleše pri Kazini. Najmanjša izmed vseh tekmovalk že leto in pol hodi na pevske vaje k Darji Švajger. Pogovor z njo in tudi z zmagovalko si boste lahko prebrali v naslednjih dneh.

Daniel in Nadia navdušila
Prireditev sta vodila nekdanja atletinja Brigita Bukovec in športni novinar Rok Plestenjak. Za glasbene vložke so poskrbeli Aki Rahimovski, Turbo Angels in Alenka Gotar. Daniel Popović je spomnil na stare dobre čase z legendarno pesmijo Džuli, s katero je 23. aprila 1983 v Münchnu zasedel sijajno 4. mesto na Evroviziji. Za plesni vrhunec sta poskrbela Nadia Bičkova in Miha Vodičar. Nadia, ki bi bila zlahka med kandidatkami, je dokazala, da je prav tako gibčna kot zmagovalka večera.

Leta 2003 je zmagala atletinja Jana Šumi, leta 2004 karateistka Lea Huskič, leto pozneje je bila najboljša Karmen Hribar, ki se ukvarja z atletiko, aerobiko in fitnesom, predlani je Aneta Salihovič navdušila z znanjem kickboksa, lani pa je žirijo prepričala obetavna sedmerobojka Natalija Waldhuber.

Aleš Golob

Razglasitev mis športa 2008 Pie Arhar