Fotografija, ki nedvomno dokazuje sporni zadetek Lionela Messija. Foto: Reuters
Fotografija, ki nedvomno dokazuje sporni zadetek Lionela Messija. Foto: Reuters
Lionel Messi
Po obeh zadetkih je cvetel, na koncu pa je prizorišče zapustil veliko bolj slabe volje. Foto: Reuters

19-letni igralec Barcelone je pred tedni na pokalni tekmi proti Getafeju dosegel zadetek s sredine igrišča, ki je močno spominjal na zadetek Maradone v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Angliji leta 1986. Zdaj je mlademu Argentincu uspelo doseči še drugi podoben zadetek z iste tekme. Zadetek, ki ga nogometni navijači poznate pod izrazom "božja roka".

Za "božjo roko" podal Zambrotta
Messi je svojo "božjo roko" dosegel na tekmi predzadnjega kroga španskega prvenstva, ko je proti Espanyolu po podaji Gianluce Zambrotte zadel s treh metrov za izenačenje na 1:1. Eden največjih upov svetovnega nogometa je v drugem polčasu zadel še za 2:1, a njegov trud je izničil Raul Tamudo, ki je zadel v zadnji minuti tekme.

Na drugi tekmi je Real po dveh zadetkih Ruuda van Nistelrooyja prav tako izvlekel točko na gostovanju pri Zaragozi in ima krog pred koncem enako število točk kot Barcelona, a je v boju za naslov v boljšem izhodišču, saj je boljši v medsebojnih tekmah.

Zadetka nista prinesla veselja
Obe Messijevi ponovitvi znamenitih zadetkov v primerjavi z Maradono očitno ne bosta zadostovali, čeprav se je sprva zdelo drugače. Messi je znameniti slalom dosegel pri zmagi nad Getafejem s 5:2, a je moštvo iz predmestja Madrida nato na povratni tekmi slavilo kar s 4:0, učinek "božje roke" pa sta za zdaj izničila Tamudo in van Nistelrooy. A do konca prvenstva je še en krog. Barcelona bo gostovala pri Gimnasticu, Real pa bo gostil Mallorco.

S. J.