Kevin Mitchell je bil mož odločitve na Koroškem. Foto: MMC RTV SLO
Kevin Mitchell je bil mož odločitve na Koroškem. Foto: MMC RTV SLO
Kevin Mitchell
Kevin si bo najprej odpočil, v torek pa bo znova polno motiviran. Foto: Iztok Novak
Pogovor z Kevinom Mitchellom za MMC

27-letni Američan je najboljši branilec v vrstah zeleno-belih. V torek zvečer je z močnim in natančnim strelom matiral vratarja Hannesa Enzenhoferja in hokejistom ZM Olimpije zagotovil polfinalno vstopnico. Kevin je poln samozavesti in hvale na račun vratarja Alexa Westlunda, ki je postal nočna mora Celovčanov. Na 45 tekmah je dosegel 11 golov in prispeval 27 podaj, zdaj pa verjame celo v preboj v veliki finale.

Velik uspeh hokejistov ZM Olimpije v Celovcu je v naši novici pritegnil izjemno zanimanje. Napisali ste prek 1.000 komentarjev, kar je absolutni rekord. Kaj bo šele, če se v polfinalu zmaji srečajo z železarji.





Kakšni so vaši občutki po veliki zmagi? Ste junak večera v Celovcu. Nihče ni pričakoval, da boste s 3:0 pometli z ekipo, ki je bila druga po rednem delu.
Res je vse skupaj zelo razburljivo. Že pred začetkom prve tekme smo vedeli, da bo to težka serija. Kar nekajkrat so nas nadigrali, a "Westi" nas je obdržal v igri. Zadeli smo v ključnih trenutkih. Odlično smo igrali z igralcem manj. To je bila razlika v tej seriji.

Ste bili pred začetkom podaljška odločeni, da serijo končate v treh tekmah?
Ko so na ledu na obeh straneh po štirje igralci, je vedno mogoče doseči zadetek. Ničesar nismo mogli izgubiti, saj bi naslednja tekma bila pri nas doma. V podaljšku smo imeli igralca več, na srečo je moj strel končal v mreži, saj so bili fantje že pošteno utrujeni.

Linz proti Jesenicam vodi 2:1. Koga bi si bolj želeli v polfinalu?
Sploh ni pomembno. Jaz upam, da bo tista serija trajala pet tekem. Čim bolj se morajo utruditi pred prvo tekmo z nami. Mi imamo zdaj nekaj dni odmora. Moramo se odpočiti, potem pa biti znova "nabrušeni" za novo serijo.

Zdaj je mogoče prav vse, tudi finale!
Točno tako, posebno z Alexom Westlundom, ki nam vedno znova daje možnost za zmago. Upam, da bo obdržal to vrhunsko formo.

Novembra je bila ekipa povsem na tleh, končnica je bila daleč. Zdaj ste v polfinalu, tudi finale je mogoče.
Sezono smo začeli odlično, potem smo zelo padli, a postali "vroči" pred končnico. Takrat smo dobili precej tekem, kar je bilo pomembno. Sploh ni važno, kje smo končali v rednem delu. Imeli smo manj tekem, malce smo si odpočili. Prišli so Pasi Petrilainen, Brian Felsner in Todd Elik. Trener je znal povleči prave poteze. Če bo "Westi" ostal v takšni formi, lahko premagamo kogar koli.

Aleš Golob

Pogovor z Kevinom Mitchellom za MMC