Miran Tepeš je z jadrnico na poti skupaj preživel 300 dni. Foto: MMC RTV SLO
Miran Tepeš je z jadrnico na poti skupaj preživel 300 dni. Foto: MMC RTV SLO

Tepeš je bil gost spletne klepetalnice MMC-ja in kar nekaj vprašanj se je nanašalo na to, kakšne težave je imel na poti z jadrnico okrog sveta, kar je sicer opisal v novi knjigi Z vetrom. Brez stika z življenjem je bil največ tri tedne - na Pacifiku. Nekdanji smučar skakalec je zdaj zaposlen pri Mednarodni smučarski zvezi in je na tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih v žiriji.

S komentatorjem TV Slovenija Andrejem Staretom, ki po navadi ne štedi z grajanjem žirije, nista v dobrih odnosih: "Nekaj časa odnosov skorajda ni bilo, sedaj se spet tudi pogovarjava." Po njegovem mnenju so slovenski skakalci dobro pripravljeni na novo sezono, ki se bo začela v petek: "Po tem, kar sem videl v poletni sezoni, imam občutek, da bodo naredili korak naprej."

48-letni Tepeš se je zapisal v zgodovino slovenskih smučarskih skokov, saj le leta 1988 v Calgaryju na olimpijskih igrah skupaj z Primožem Ulago, Matjažem Zupanom in Matjažem Debelakom osvojil srebrno medaljo.

Po študiju geografije se je vrnil v šport, zadnja leta je pomočnik pri Fisu Walterju Hoferju. Med letoma 2006 in 2008 je z jadrnico Skokico objadral svet. Razburljivo dogodivščino je opisal v svoji prvi knjigi.

T. O.