Luka Mlekuž nima najljubšega kluba, ga pa navdušuje Argentinec Lionel Messi. Foto: L. M.
Luka Mlekuž nima najljubšega kluba, ga pa navdušuje Argentinec Lionel Messi. Foto: L. M.
Andrej Vidmar
Andrej Vidmar je vodstvo prevzel v spomladanskem delu. Foto: A. V.

19-letni Mlekuž je zmagal v konkurenci 2.316 "tekmovalcev", ki so sodelovali pri Nostradamusu za Ligo prvakov. Z vzdevkom "slipi" je s 125 tekem zbral 166 točk, šest več od najbližjega zasledovalca. Spomnimo, za vsako srečanje je bilo možno doseči tri, dve ali eno točko. Od osmine finala se je točkovni izkupiček podvojil.

Po maturi na študij v Ljubljano
In kdo je Luka Mlekuž? Trenutno se poti v šolskih klopeh gimnazije v Novi Gorici, kjer opravlja maturo. Po njej se namerava vpisati na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, na dvopredmetni študij zgodovine in primerjalne književnosti. Sodeloval je že pri Nostradamusu za lansko svetovno prvenstvo, kjer pa mu ni šlo tako dobro. Tokrat je prevzel vodstvo v osmini finala in ga zadržal do konca. Najbolj ponosen je na pravilno napoved finalne tekme (2:1), kjer je sicer navijal za poraženi Liverpool. Manj je uspešen pri športnih stavah, ki jih igra vse manj, saj pravi, da je izguba večja od dobička. Mlekuž je velik športni navdušenec, že od osmega leta trenira košarko.

Diplomant "Difa" najbolje pozna slovensko sceno
27-letni Vidmar je "prvak" slovenske nogometne lige. "Odonkor" je na 180 tekmah zbral 165 točk, štiri več od najbližjega zasledovalca. Sodelovalo je 2.116 "nostradamusov". Vidmar je pred dobrim tednom dosegel še veliko večji uspeh, kot je zmaga na Nostradamusu, saj je diplomiral na Fakulteti za šport. Nostradamus je začel igrati zaradi stave s prijateljem, sicer pa se s športnimi stavami ne ukvarja. Je navijač Interja, Hita Gorice, za katero je v mlajših selekcijah tudi igral, in nemške reprezentance.

A. V.