Luka Gregorc je bil senzacija New Havna. Foto: MMC RTV SLO
Luka Gregorc je bil senzacija New Havna. Foto: MMC RTV SLO
V ZDA glasno spodbujali Gregorca

Luka Gregorc je s prebojem v polfinale New Havna navdušil Američane, ki so glasno navijali zanj. Do konca leta želi med prvih 200.

24-letni Gregorc je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice. Za svojo največjo zmago šteje tisto proti Ivu Karloviću v New Havnu, ko je bil Hrvat 14. igralec sveta. Ameriški ljubitelji tenisa so ga odlično sprejeli. Tudi v polfinalu, ko je njegov pohod ustavil Marin Čilić, so bile tribune na strani Slovenca.

Najraje igra na betonu, največji užitek pa je gledati Rogerja Federerja. Vseeno meni, da bo v Flushing Meadowsu letos zmagal Rafael Nadal.

Velike razlike med prvim in stotim igralcem na lestvici ATP po njegovem mnenju ni: "Vsi igrajo dober tenis, a le tisti, ki so med deset, so ga sposobni igrati prav vsak dan!"

Ima čas za dekleta? "Dan ali dva na vsakih nekaj mesecev se najde čas za kaj drugega, kot je tenis, za resno zvezo pa zaradi moje kariere ni možnosti!"

Naslednji njegovi postaji na turneji sta Peking in Tokio. Ker bosta to turnirja na trdi podlagi, se je odločil, da ne bo igral na Challengerju v "peščeni Ljubljani".

Preberite si celoten klepet.

T. O.

V ZDA glasno spodbujali Gregorca