Wayne Rooney in David Beckham sta postala tarči teroristov. Foto: EPA
Wayne Rooney in David Beckham sta postala tarči teroristov. Foto: EPA
Omar Bakri Mohammed
Omar Bakri Mohammed je znan tudi po poveličevanju teroristov, odgovornih za napade 11. septembra 2001 v ZDA. Foto: EPA

Po pisanju nedeljske izdaje britanskega tabloida News of the World je posnetek prejšnji teden objavila neka spletna stran s sedežem v Glasgowu, ki si je nadela ime po teroristični organizaciji Al Kaidi, objavljen pa je bil tudi na YouTubu. Nogometaši so bili označeni za "škodljivce", ki imajo "kriminalen" vpliv na muslimansko mladino, zato bi se jim bilo treba upreti.

Zakaj imate radi zločince?
Fotografije Beckhama, Rooneya in Henryja so bile na posnetku "opremljene" z napisi "Kaj vas je spravilo med zgube?", "Zakaj imate radi zločince?" in "Zakaj posnemate ljudi, ki jih obožujete?".

Spremljava pridiga militantnega klerika
Toda to še zdaleč ni bilo vse. Za njimi so se zvrstili posnetki grobov in zmaličenih trupel ter napis "Vsi morajo umreti". Spremljava na posnetku je bil govor nekega mladega militantnega klerika, ki ga povezujejo z Omarjem Bakrijem Mohammedom. Ta je bil izgnan iz Velike Britanije, ker je podpiral bombni napad v Londonu 7. julija 2005.

S športom in glasbo v pekel
V pridigi opozarja muslimane, ki imajo radi šport in glasbo, da bodo tako kot "neverniki", ki jih obožujejo, končali v peklu. Konča s sporočilom: "Vstanite mladi." Na posnetku se pojavita tudi raper P. Diddy in pevec Justin Timberlake.

M. R.