Splošna vodila fair playa. Foto: RTV SLO
Splošna vodila fair playa. Foto: RTV SLO

Prireditev bo združila tri pomembne dneve: Svetovni dan srca, Svetovni dan miru in mednarodni dan FIFA fair playa. Dogodek s simbolnim naslovom "Srce športa – dan fair playa" bo v nedeljo, 23.septembra, med 10. in 14.uro različnim akterjem omogočil druženje skozi šport, zabavo in izobraževanje. V sklopu priprav na to prireditev bomo gostitelju ZŠD Slovan in MOL pomagali obnoviti dotrajane tribune ob asfaltnem igrišču.

V športno-kulturno obarvanem dogodku se nam bodo na igriščih Športnega društva Slovan organizirano pridružili predstavniki različnih družbenih skupin: vrhunski športniki zaposleni v Slovenski vojski in policiji, starši, trenerji, brezdomci, osebe z motnjo v duševnem razvoju (Specialna olimpiada Slovenije), nogometni sodniki, navijači slovenske nogometne reprezentance (Slovenija Supporters), športni novinarji, profesorji s Fakultete za šport in zdravniki. Zaključek prireditve bomo na osrednjem nogometnem igrišču popestrili z revialno nogometno tekmo med ekipo "Znani Slovenci" (športniki, estradni umetniki, gospodarstveniki in politiki) in ekipo "Nogometna družina".

Z znanimi Slovenci se na nogometni zelenici lahko pomerite tudi vi. V boben za žreb, iz katerega bomo potegnili dva srečneža, lahko pridete če pravilno odgovorite na naslednje vprašanje.

Kdo od navedenih slovenskih športnikov še ni bil prejemnik "Nagrade za fair play", ki jo podeljujejo na vsakoletni prireditvi Športnik leta?
1 Miran Stanovnik
2 Bojan Tokić
3 Gašper Vinčec
4 Matej Žagar
5 Vasilij Žbogar

Glasujete tako, da na številko 3000 pošljete SMS z besedo mmc (presledek) in številko odgovora (1, 2, 3). Cena SMS-a je 0,21 evra. Nagradna igra bo potekala do četrtka do 17. ure. S posamezne telefonske številke lahko glasujete le enkrat.

Poleg športnega program bo pester tudi kulturni del, saj bodo, poleg ustvarjalnih delavnic in otroških kotičkov na igriščih ŠD Slovan, organizirana tudi predavanja na Fakulteti za šport z aktualnimi tematikami, ki jih bodo predstavili izkušenimi strokovnjaki.

V primeru slabega vremena se bo dogajanje preselilo v športno dvorano Slovan. Vstop na prireditev bo brezplačen.