Mitja Petkovšek sodi med najuspešnejše in najbolj prepoznavne slovenske športnike zadnjih 10 let. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Petkovšek sodi med najuspešnejše in najbolj prepoznavne slovenske športnike zadnjih 10 let. Foto: MMC RTV SLO
Petkovšek o obljubljeni dvorani

"To nisem bil jaz. Prav grozljivo, kot v kakšnem trilerju," je svojo ponedeljkovo osuplost povzel Petko. Zato ponovimo - uporabnik alexsilva ni Mitja Petkovšek!

Celoten klepet z Mitjo Petkovškom si lahko preberete TUKAJ.

"Najprej štalca, pol pa ..."
Trenutno je odlični športnik povsem navdušen nad gradnjo vzorčne supervarčne t. i. pasivne hiše, ki jo gradi skupaj z Mojco Rode. Pri širjenju družine sledi slovenskemu pregovoru, ki ga je malce prilagodil: "Najprej štalca, pol pa ... trenutno stanujem še pri starših." Za vse, ki jih zanima kako napreduje hiša in sploh vse ostalo o Mitji lahko spremljate na njegovi spletni strani https://www.mitjapetkovsek.si/.

Parter je "najtežji"
Drugače se je 32-letni Ljubljančan razgovoril o novih elementih v svoji vaji, s katero upa, da bo lahko konkuriral azijskim telovadcem. Razkril pa je tudi recept za psihološko trdnost - to so posebna interna tekmovanja, poimenovana "tupimozak". Šaljivo razpoloženi "Petko" je zatrdil, da je zagotovo najtežje gimnastično orodje parter, saj celotna podlaga in blazina tehtata več ton.

Od srca privoščil zlato Francozu
Petkovšek je na svojem paradnem orodju, bradlji, zaostal le za Francozom Yannom Cucheratom. 32-letni Ljubljančan je v finalu nastopil zadnji in prejel oceno 15,800. Do petega naslova evropskega prvaka mu je zmanjkalo le 25 tisočink. Da je velik športnik, je dokazal s tem, ko je odkrito privoščil zmago Cucheratu.

Verjame v dvorano tako kot pred 3 leti
Ali verjame obljubljeni novi gimnastični dvorani? "Verjamem, da bo čez tri leta zgrajena dvorana, tako kot sem verjel pred tremi leti," je kljub dobronamernosti ohranil zdravo razdaljo do politike Petkovšek, ki bo jeseni branil naslov svetovnega prvaka. Celoten odgovor in razmišljanje o novi dvorani si oglejte v priloženem videoposnetku.

T. G.

Petkovšek o obljubljeni dvorani