Naslov brani Manchester United, ki je poleti pripeljal tri igralce. Za mladeniča Nanija in Andersona ter izkušenega Owena Hargreavesa so v Manchestru odšteli prek 70 milijonov evrov. Foto: EPA
Naslov brani Manchester United, ki je poleti pripeljal tri igralce. Za mladeniča Nanija in Andersona ter izkušenega Owena Hargreavesa so v Manchestru odšteli prek 70 milijonov evrov. Foto: EPA
Chelsea je ostal brez Arjena Robbna, ki je prestopil v Real Madrid. Foto: EPA
Fernando Torres
Fernando Torres je najdražji prestop letošnjega poletja. Iz Atletica Madrida v Liverpool je odšel za 36 milijonov evrov. Foto: Reuters
Eduardo Da Silva
Prestop Eduarda da Silve iz Dinama v Arsenal je bila športna zgodba številka ena na Hrvaškem. Foto: Reuters

Po mnenju strokovnjakov in javnosti naj bi se za naslov spet spopadla Manchester United in Chelsea. Rdeči vragi, ki so v nedeljo v superpokalu po enajstmetrovkah premagali prav Chelsea, sezono odpirajo na domačem igrišču proti Readingu. Alex Ferguson upa na ponovitev lanskega začetka, ko so na 10 tekmah osvojili 25 točk.

Bolnišnica pri Chelseaju
Medtem ko ima Ferguson na razpolago skoraj vse igralce, pa Jose Mourinho upa, da bo lahko izpolnil kvoto 16 igralcev. Poškodovanih je namreč več kot 10 nogometašev, med njimi Didier Drogba, Bonaventura Kalou, Andrej Ševčenko, Claude Makelele in John Terry. Priložnost bosta tako dobila tudi novinca Steve Sidwell in Tal Ben Haim. Tekmo Chelsea - Birmingham si boste lahko v nedeljo ob 14.30 ogledali tudi v neposrednem prenosu na Televiziji Slovenija.

Torres povečal apetite navijačev Liverpoola
Bolj samozavestni kot kdaj koli prej v novo sezono vstopajo nogometaši Liverpoola, ki jih čaka težko gostovanje pri Aston Villi. Krila navijačev so zrasla po rekordnem prestopu Fernanda Torresa, ki naj bi bil porok za enakovredno kosanje s favoritoma oziroma vsaj krepko zmanjšanje razlike glede na prejšnjo sezono. Liverpool je za Manchestrom zaostal kar za 21 točk.

Zapravljivi Tottenham računa na četverico
Boj za prvo četverico je napovedal Tottenham, ki je v prestopnem roku za nove igralce zapravil kar 60 milijonov evrov. Izstopal je 24 milijonov vreden napadalec Darren Bent. Londončani so v pripravljalnem obdobju zmagali sedemkrat zapored, njihov prvi nasprotnik pa je novi premierligaš Sunderland, ki ga vodi legendarni Roy Keane. Navijače Sunderlanda še vedno tlačijo nočne more iz predlanske sezone, ko so prvo domačo zmago dosegli šele maja.

Ognjeni krst za Allardyca in Erikssona
Visoko cilja tudi prenovljeni Newcastle. Novi trener Sam Allardyce bo srake v Premier League prvič vodil prav proti svojemu nekdanjemu moštvu Boltonu. Novo ime na trenerski klopi je tudi Sven Goran Eriksson, ki je z novim tajskim lastnikom povsem obnovil Manchester City. To bo njegova prva tekma po svetovnem prvenstvu v Nemčiji, ko je odstopil kot selektor Anglije.

Bo Da Silva stopil v Henryjeve čevlje?
Zanimiv bo tudi londonski derbi med Arsenalom in Fulhamom. Topničarji začenjajo ero po Thierryju Henryju, pod posebnim drobnogledom navijačev pa bo njegova zamenjava "dinamovec" Eduardo da Silva.

Sobota ob 13.45:
SUNDERLAND - TOTTENHAM
Ob 16.00:
BOLTON - NEWCASTLE
DERBY COUNTY - PORTSMOUTH
EVERTON - WIGAN
MIDDLESBROUGH - BLACKBURN
WEST HAM - MANCHESTER CITY
Ob 18.15:
ASTON VILLA - LIVERPOOL

Nedelja ob 13.00:
ARSENAL - FULHAM
Ob 14.30:
CHELSEA - BIRMINGHAM (prenos na TVS 2)
Ob 17.00:
MANCHESTER UNITED - READING

R. K.