Lani sta igrala tudi Drago Kos in Slaviša Stojanović. Foto: MMC RTV SLO
Lani sta igrala tudi Drago Kos in Slaviša Stojanović. Foto: MMC RTV SLO

Prireditev bo združila tri pomembne dneve: svetovni dan srca, svetovni dan miru in mednarodni dan FIFA fair playa. Dogodek s simbolnim naslovom "Srce športa – dan fair playa" bo v nedeljo, 21.septembra, med 11. in 17.uro različnim akterjem omogočil druženje skozi šport, zabavo in izobraževanje. V sklopu priprav na to prireditev boste gostitelju ZŠD Slovan in MOL pomagali obnoviti del športnega kompleksa.

Na športno-kulturno obarvanem dogodku se nam bodo aktivno pridružili predstavniki različnih družbenih skupin, ki so tako ali drugače povezane z zdravjem srca, mirom in fair playem. Pričakujemo sodelovanje: zdravnikov, vrhunskih športnikov zaposlenih v Slovenski vojski in Slovenski policiji, športnih novinarjev, oseb z motnjo v duševnem razvoju (Specialna olimpijada Slovenije), nogometnih sodnikov, trenerjev, azilantov, profesorjev s Fakultete za šport, naj slovensko nogometno družino ter mladih članov Otroške nogometne šole Ljubljana in njihovih staršev.

Prireditev bomo končali z tradicionalno revijalno tekmo na osrednjem nogometnem igrišču, ki se bo začela ob 16. uri. Nastopili bosta ekipi Znanih Slovencev in Nogometne družine (predstavnikov vseh zgoraj naštetih skupin).

Z znanimi Slovenci se na nogometni zelenici lahko pomerite tudi vi. V boben za žreb, iz katerega bomo potegnili dva srečneža, lahko pridete, če pravilno odgovorite na naslednje vprašanje.

Kolikokrat je bi že izveden dogodek "SRCE ŠPORTA - dan fair playa":
a) 5x
b) nikoli
c) 3x
d) 1x

Pravilne odgovore pošljite na e-naslov - mmc-sport@rtvslo.si. Zraven pripišite še naslov in telefonsko številko. Nagradna igra bo potekala do četrtka do 14. ure.

Ob slabem vremenu oziroma dežju se celotno dogajanje v povezavi z nogometom prestavi v dvorano na Kodeljevem, druge spremljevalne dejavnosti pa se preselijo v veliki telovadnici na Fakulteti za šport.

R. K.