Ne spreglejte
(4)
Sonny Colbrelli je ugnal Fernanda Gavirio in Petra Sagana. Foto: EPA
Stefan Küng je zadržal rumeno majico. V naslednjih dneh bo imel precej težje delo, saj so na sporedu gorske etape. Foto: EPA

Dodaj v

Colbrelli v šprintu ugnal Gavirio in Sagana

Küng zadržal skupno vodstvo
11. junij 2018 ob 19:41
Gansingen - MMC RTV SLO

Kolesar ekipe Bahrain-Merida Sonny Colbrelli je v šprintu dobil tretjo etapo Dirke po Švici. V rumeni majici ostaja Stefan Küng.

Drugo mesto je na 182 km dolgi preizkušnji med krajema Oberstammheim in Gansingen zasedel Kolumbijec Fernando Gaviria, tretje pa Slovak Peter Sagan.

"To je bila izjemna zmaga. Zelo dobro sem se zavedal, da sta najnevarnejša Gaviria in Sagan. V nedeljo mi ni šlo po načrtih in bil sem zelo motiviran. Odločil sem se, da poskusim prvi s pospeškom, in izšlo se je," je bil navdušen Colbrelli.

Na dirki nastopajo trije slovenski kolesarji. Najbolj se je izkazal Jan Polanc (UAE Emirates), ki je zasedel 16. mesto, v času zmagovalca pa je v cilj prikolesaril tudi Simon Špilak (Katjuša) na 38. mestu. Kristijan Koren (Bahrain Merida) je zasedel 118. mesto (+3:56). V skupni razvrstitvi je lanski zmagovalec Špilak na 21. mestu (+0:49), Polanc na 59. (+2:55), Koren pa na 76. mestu (+4:35).

V torek bo na sporedu 189 km dolga etapa od Gansingena do Gstaada.3. etapa, Oberstammheim-Gansingen, 182 km:    
 1. S. COLBRELLI    ITA  4:39:51 
 2. F. GAVIRIA     KOL    vsi 
 3. P. SAGAN      SLK      
 4. M. ALBASINI    ŠVI      
 5. M. CORT      DAN      
 6. M. MATTHEWS    AVS      
 7. E. BATTAGLIN    ITA    isti 
 8. J. STUYVEN     BEL      
 9. D. ULISSI     ITA      
 10. S. VANMARCKE    BEL      
 ...                  
 16. J. POLANC     SLO      
 38. S. ŠPILAK     SLO    čas 
118. K. KOREN      SLO   +3:56

                    

Skupni vrstni red po 3. etapi:     
 1. S. KÜNG      ŠVI  8:50:15 
 2. G. VAN AVERMAET  BEL   +0:03 
 3. R. PORTE      AVS    isti 
 4. T. VAN GARDEREN  ZDA    čas 
 5. P. SAGAN      SLK    0:16 
 6. M. MATTHEWS    AVS    0:23 
 7. W. KELDERMAN    NIZ    isti 
 8. S. OOMEN      NIZ    čas 
 9. G. MÜHLBERGER   AVT    0:30 
 10. E. MAS       ŠPA  isti čas 
 ...                  
 21. S. ŠPILAK     SLO    0:49 
 59. J. POLANC     SLO    2:55 
 76. K. KOREN      SLO    4:35 
A. G.
Prijavi napako
Komentarji
rokers
# 12.06.2018 ob 10:12
da ne bo zgledalo, da nobenega ne zanima:) Vse pohvale Športklubu za prenos, komentator sploh ni slab, no čeprav je tandem Kovšca - Hvastja ali Valjo seveda še za razred boljši.
Colbrelli pa z lepo zmago, da malo dvigne Meridi moralo - Nibali ni zgledal najboljši na Dauphine, a je še cajt. Od danes pa bo šlo po Švici zares - seveda v luči prihajajočega TdFja bo zanimiv boj med Portom in trojcem iz Movistarja.
muzejčanka
# 12.06.2018 ob 12:23
Da se še jaz priključim predvsem kolesarskim debatam, ker obožujem kolesarstvo, predvsem vse tri tritedenske dirke. Sem se pred kratkim prijavila, čeprav že nekaj let spremljam vaše komentarje. Res je kot je napisal Rokers, res je tudi mene presenetil komentator na športklubu. Glede finiša pa mislim, da bi imel Sagan kar nekaj za povedati glede Colbrellijeve linije zadnjih sto metrov. Lp
orchid
# 12.06.2018 ob 15:59
@muzejčanka....sej je že njegov pogled povedal vse.... ;) ja, res se je Colbrelli se je od samega roba ceste v sam finiš pognal čist na sredino in je točno vedel, da bo s tem zaprl Sagana... ni bilo sicer nič konkretno spornega, ampak dejstvo je, da si je bil Sagan pravzaprav tudi sam kriv, ker je predolgo čakal v zavetrju, potem pa mu je zmanjkalo prostora... žal... :( :(
orchid
# 12.06.2018 ob 15:56
vsi, ki smo pravi navdušenci v tem čudovitem športu, smo veseli prenosov in nas zanima vsaka dirka....in tudi vseh pravih komentarjev sem vesela in jih z užitkom preberem....zato sem včasih kar malo žalostna, da se tukaj razvname pravi debatni krožek res samo izjemoma na tritedenskih dirkah in pa seveda ob kakšni aferi....ob manjših tedenskih dirkah pa je tukaj tako mrtvilo, da tudi, če sem že kdaj kaj napisala, nisem imela občutka, da je to sploh kdo prebral....zato sem toliko bolj vesela vsakega komentarja, ki ima rep in glavo in je namenjen eni normalni debati....zato hvala, rokers ;)
Kazalo