20-letni Mikael Granlund je že pred odhodom v Ligo NHL na Finskem pravi superzvezdnik. Foto: Reuters
20-letni Mikael Granlund je že pred odhodom v Ligo NHL na Finskem pravi superzvezdnik. Foto: Reuters

Odlični center "levov" je zadnje tri sezone igral za moštvo IFK Helsinki in dosegel 41 golov ter 86 podaj. Pred tem je igral za Oulun Kärpät. Na naboru ga je Minnesota izbrala pred dvema letoma kot devetega po vrsti. Lani je bil na naboru NHL-a izbran tudi njegov leto dni mlajši brat Markus. Pred minulo sezono je zavrnil odhod v Ligo KHL, saj je zatrdil, da ga zanima le igranje v severnoameriškem tekmovanju.

Granlund je zablestel lani na svetovnem prvenstvu na Slovaškem, ko so Finci osvojil naslov prvaka, mladenič pa se je izkazal predvsem v polfinalu, ko je proti Rusiji dosegel mojstrski "michigan" zadetek. Igral je tudi na minulem prvenstvu na Finskem, ko so gostitelji turnirja zasedli četrto mesto.

Vignealut ostaja na čelu Vancouvra
Moštvo Vancouver Canucks, ki je bilo v zadnjih dveh sezonah najuspešnejši v rednem delu Lige NHL, je podaljšalo sodelovanje s trenerjem Alainom Vigneaultom, ki se mu je stolček pošteno zamajal po izpadu v prvem krogu končnice. Boljši so bili Los Angeles Kingsi.Vigneault je Canuckse prevzel pred šestimi leti in jih petkrat popeljal v končnico.