Veronika Macarol in Tina Mrak se veselita lepega uspeha. Foto: MMC RTV SLO
Veronika Macarol in Tina Mrak se veselita lepega uspeha. Foto: MMC RTV SLO
Jadralki Mrakova in Macarolova izpolnili olimpijsko normo

Mrakova in Macarolova sta v dveh petkovih plovih osvojili šesto in osmo mesto, s čimer sta se kot sedmi uvrstili v sobotni plov za odličja. To pomeni, da sta si prijadrali tudi vozovnico za olimpijske igre v Riu de Janeiru.

"Na morje sva odšli odločeni, da odvoziva dve regati med deset. Obe sva dobro štartali in odvozili v ospredju. 8. in 6. mesto naju peljeta v jutrišnji medal race, s čimer sva zadovoljni," sta bili zadovoljni bronasti jadralki z letošnjega evropskega prvenstva.

V vodstvu sta Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar pred jadralkami z Nove Zelandije Jo Aleh in Polly Powrie. Tretji sta Britanki Hannah Mills in Saskia Clark.

Žbogar 12., Vinčec 37.
V razredu finn je Vasilij Žbogar dan pred koncem rednega dela, ki mu bo v nedeljo sledil plov za odličja, v katerem se bo pomerilo deset najboljših, na 12. mestu in za desetim mestom zaostaja le štiri točke. V prvem plovu se Vasiliju ni izšlo po načrtih, končal ga je na 29. mestu, v drugem plovu pa je končal kot deveti. Gašper Vinčec je z današnjim 24. in 37. mestom trenutno 35. Olimpijsko vozovnico si bo prijadralo najboljših 12 držav, Vasilij bi jo z današnjimi rezultati osvojil kot 9.

Jadralki Mrakova in Macarolova izpolnili olimpijsko normo