PSG je na štirih tekmah v Severni Ameriki premagal Benfico (3:2), Fiorentino (4:2) in Manchester United (2:0), po
PSG je na štirih tekmah v Severni Ameriki premagal Benfico (3:2), Fiorentino (4:2) in Manchester United (2:0), po "loteriji" pa izgubil s Chelseajem ter zaključil ameriško poletno ligo z najboljšim izkupičkom. Foto: EPA
Parižani nadigrali rdeče vrage

Na kultnem stadionu Soldier Field, kjer domuje zasedba Chicago Bears v ameriški ligi NFL, je Paris SG opravil z Manchester Unitedom, gola pa sta dosegla Blaise Matuidi v 25. in Zlatan Ibrahimović v 34. minuti.

Francoski prvaki so tako osvojili ameriški turnir prvakov, na katerem so sodelovali tudi Barcelona, Chelsea, Benfica, Fiorentina, trije ameriški klubi iz MLS-a in Club America. Podoben pripravljalni turnir, a s samo tremi udeleženci je v Avstraliji že pripadel Realu iz Madrida, ki ima zdaj priložnost, da osvoji še azijski turnir, o čemer bo odločal dvoboj z Milanom v Šanghaju.

Mednarodni pokal prvakov poteka tretje leto in se vse bolj uveljavlja kot glavni pripravljalni turnir na svetu, saj ima ob najbolj zvenečih klubskih imenih tudi izvrstno medijsko pokritost, hkrati pa so letos osvojili že tri celine.

Parižani nadigrali rdeče vrage